Salata Suba

Postat de rocsi_1612 in Salate
21 Mar 2021 | 19744 vizualizari
Salata Suba

Salata Suba este o salata ruseasca cu legume si peste. De obicei se foloseste peste marinat sau afumat, dar eu am ales tonul, pentru ca aveam mai mult in casa si ai mei sunt fani ton. Am renuntat si la ceapa cruda, care se pune inainte de peste, dar voua daca va place, puteti sa o folositi (o ceapa mica se pune). Este o salata minunata pentru mesele festive, musafirii vor fi incantati si se va servi tot de pe platou, cel putin la mine cam asa a fost! Nu am folosit nici foarte multa maioneza, intre staturi am pus circa 2 linguri potrivite, doar deasupra 3 linguri, pentru ca nu obisnuim sa mancam prea gras. Desi in prima faza mi s-a parut putin migaloasa, pot sa spun ca nu se face deloc greu. Sper sa va placa!

Ingrediente

    • 5 cartofi potriviti
    • 4 morcovi
    • 3 sfecle
    • 250 gr ton in suc propriu
    • 5 oua
    • 1/2 legatura patrunjel verde
    • sare
    • piper

Pentru maioneza:

  • 1 galbenus crud
  • 1 galbenus fiert
  • 1 lingura mustar
  • circa 1/2 cana cu ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare

Spalati legumele si le puneti la fiert in coaja. Eu am fiert cartofii cu morcovii si sfecla separat. Ouale le fierbeti tari. Dupa ce legumele au fiert, le lasati sa se racoreasca. Le decojiti si le dati pe razatoarea mare, pe fiecare separat, in boluri separate. Sfecla, dupa ce o dati pe razatoare, o stoarceti bine intre maini.  Ouale le decojiti, separati albusurile de galbenusuri si le dati pe razatoarea mare tot separat.

Maioneza: Intr-un bol puneti galbenusul fiert dat pe razatoarea mica, galbenusul crud si mustarul. Incepeti si mixati, adaugati uleiul treptat si mixati continuu. La final adaugati zeama de lamaie. Tonul il scurgeti bine de lichid si il rupeti bucatele. Acum incepeti sa montati salata. Pe un platou, asezati un inel detasabil cu diametrul de 22 cm. Puneti primul strat de cartofi, apasati usor cu mana, presarati sare si piper. Ungeti cu putina maioneza (daca puneti ceapa acum o asezati). Puneti tonul bucatele, morcovul, apasati usor, presarati sare, piper si putina maioneza. Acum presarati albus fiert, galbenusul (pastrati putin si pentru decor), sfecla, sare si piper. Ungeti ultimul strat cu maioneza. Patrunjelul verde il tocati marunt, il asezati doar pe marginea salatei. Pe mijloc puneti albusul si galbenusul oprit. O dati 2-3 ore la rece sau peste noapte, dar sa o acoperiti cu o oala mai inalta sau cu un capac de transportat tortul. O scoateti de la rece, indepartati inelul detasabil. Acum este gata pentru a fi servita.

Pofta buna!  Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Suba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Retete similare

Salata Suba cu sfecla rosie si sprot afumat

Postat de eumimi

Salata Suba cu sfecla rosie si sprot afumat

Sfecla rosie o fierbem cu coaja pana cand intra usor furculita in ea. Separat fierbem cartofii si morcovii. Dam pe razatoarea cu ochiuri mari cartofii, morcovii si sfecla. Punem pe un...

Citeste continuarea

Salata Suba

Postat de eumimi

Salata Suba

Punem sfecla la fiert intr-o cratita, iar separat cartofii cu morcovii curatati de coaja. Oul il fierbem separat. Sfecla este fiarta cand infigem usor furculita in ea. Dam pe razatoarea mare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2021, 18:57
la 21.03.2021, 19:00
Ce bine arata!
la 21.03.2021, 19:09
Ce frumoasa este suba asta, vreau si eu una
la 21.03.2021, 19:20
Buna!
la 21.03.2021, 19:24
Foarte frumos ti-a iesit !!! Buna idee cu tonul

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking