Ingrediente
- 6 rosii de marimi, culori si soiuri diferite
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura sumac, plus extra pentru servit
- 75 ml ulei de masline extra virgin
- 1 lingurita otet de mere
- sucul de la 1/2 lamaie
- 1 ardei turcesc
- 2 fire ceapa verde
- menta proaspata
- sare, piper
Mod de preparare
Rosiile se feliaza si se asaza pe un platou. Ardeiul si ceapa se taie rondele.
Se piseaza usturoiul si se amesteca cu putina sare. Se adauga apoi sumac, uleiul, otetul si sucul de lamaie.
Se toarna dressingul obtinut anterior peste rosii, apoi se adauga ardeiul, ceapa si frunzele de menta.
Se lasa 20 de minute la marinat.
Se presara cu sumac inainte de a fi servita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salatete Banadoura (salata siriana de rosii)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|