Salau ca-n Ardeal

Postat de AlexTeacher in Salau
24 Iun 2015 | 10148 vizualizari
Salau ca-n Ardeal

Eu am avut preparatul asta la nunta, imi place mult si m-am gandit sa vi-l recomand si voua. In mod normal portia este pentru o singura persoana, dar pentru a nu ii descuraja pe cei carora li s-ar putea parea imensa am mentionat ca ar fi si doua portii ;). Timp de pregatire 45 minute, timp de gatire 60 minute.

Ingrediente

    • File salau – 1 buc
    • Ceapa alba – 1 buc
    • Ceapa rosie – 1 buc
    • Ceapa verde – 1 buc
    • Rosie – 1 buc
    • Marar tocat – 1 lingurita
    • Boia dulce – 3 linguri
    • Faina – 3-4 linguri
    • Ou – 1 buc
    • Cartofi – 3-4 buc
    • Ulei de floarea soarelui, pentru prajit – 50 ml
    • Cascaval afumat – 100 g
    • Smantana de gatit – 100 ml
    • Ulei de masline – 25 ml
    • Zeama de lamaie – 2 lingurite
    • Sare, piper – dupa gust

Mod de preparare

 

  • Spalati, curatati si puneti cartofii la fiert;

  • Odata fierti lasati-i la scurs;

  • Cand se racesc, taiati-i felii groase de 5 mm;

  • Amestecati sare cu piper si o lingura de boia;

  • Asezati feliile de cartofi intr-o tava pe o hartie de copt si asezonati-i cu amestecul din boia, sare si piper si introduceti-i la cuptor pana se rumenesc (devin aurii);

  • Asezonati salaul cu zeama de lamaie, putin ulei de masline si adaugati-i sare si piper dupa gust;

  • Amestecati 1 lingura de boia cu faina;

  • "Tavaliti"pestele prin faina, apoi prin ou si prajiti-l in uleiul de floarea soarelui incins in prealabil;

  • Scoateti-l pe o farfurie pe niste servetele pentru a absorbi uleiul in exces;

  • Taiati rosiile rondele;

  • Radeti cascavalul;

  • Taiati toate tipurile de ceapa julien si caliti-le in tigaie in ulei de floarea soarelui;

  • Adaugati peste aceasta sare si boia;

  • Asezati un pat de cartofi rumeniti, peste care adaugati pestele pane;

  • Peste acesta veniti cu ceapa calita si rosiile rondele, cu marar tocat deasupra;

  • Adaugati peste acestea alt strat de cartofi smantana de gatit si cascavalul ras pe deasupra;

  • Introduceti in cuptor cateva minute pentru a se gratina;

 

Pofta buna !

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau ca-n Ardeal" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Salau in stil marocan -nr. 1400

Postat de mihaelar63

Salau in stil marocan -nr. 1400

Bucatile de peste spalate si lasate sa se zvante se pun in vasul in care vor fi pregatite . Se maseaza pestele cu sosul chermoula . Se presara deasupra putina sare si piper cu...

Citeste continuarea

Coada de salau cu cartofi dulci

Postat de mihaelar63

Coada de salau cu cartofi dulci

Spalati si curatati legumele. Spalati si sarati pestele. Cu un cutit ascutit, se fac pe salau crestaturi in care se introduc feliute de usturoi si de ardei iute. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2015, 12:41
Arata asa de bine... Tare mult imi place!
la 24.06.2015, 12:42
bun rau
la 24.06.2015, 12:45
De unde din Ardeal? Io nu impart cu nimeni portia asta
Super ce ai facut tu aici!
la 24.06.2015, 12:50
In Ardeal se mananca mult! ) Asa ca merge de o portie!
la 24.06.2015, 12:54
Oradea. Am lucrat la un restaurant Ardelenesc pe perioada verii. Mi-a placut foarte mult preparatul si m-am gandit sa vi-l impartasesc. Am mai facut cateva adaugiri pe ici pe colo

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking