Ingrediente
- 1 kg salau
- 1 conserva sprot afumat
- 1 ardei iute rosu
- 1 lingura pasta ardei rosii
- 1 lingura pasta rosii
- 1 varf cutit boia
- 1 varf cutit turmeric
- 3 catei usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 1/ 2 lingurita oregano uscat
- 1/2 lamaie - zeama
- sare
- Oregano verde , salata verde, mazare verde , morcov fiert la decor .
Mod de preparare
Se deschide conserva .
Se curata usturoiul . se curata ardeiul iute de seminte si se taie .
Pestele se curata , se portioneaza si se spala .
Toate ingredientele in afara de salau se pun intr-un vas si se blenduiesc cu mixerul vertical de mana .
Ungeti pestele cu pasta formata si-l lasati o ora la macerat .
Puneti salaul in tava si-l coaceti la cuptor aproximativ 30 minute pana incepe sa se rumeneasca .
Gustati si daca va pare prea uscat stropiti cu putin ulei de masline .
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu aroma de afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|