Ingrediente
- 8 foi de placinta sau de brick
- 300 g de carne de vită tocata
- 1 morcov
- 1-2 buc. ceapa
- 1 cățel de usturoi
- 1 rosie
- 2 lingurite pudra de curry
- 1 linguriță pudra de ghimbir
- 1 linguriță pudra de coriandru
- 3 linguri de pasta de rosii
- 100 g de mazăre boabe proaspete sau congelate (sau conserva)
- 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare
Într-o tigaie gatiti în uleiul de masline ceapa tocata, usturoiul maruntit si morcovul ras.
Adaugat carnea tocata si reveniti totul cateva minute.
Adăugați roșia taiata cubulete si mazarea proaspata sau congelata.
Asezonati cu curry, ghimbir, coriandru.
Se dilueaza pasta de rosii in 10-15 cl de apă si se toarna peste carne.
Se amestecă bine și se fierbe la foc mic aproximativ 10 minute pana cand apa se evapora.
Daca puneti mazare din conserva, o scurgeti si o adaugati la sfarsit.
Puneţi aproximativ 1 lingură de amestec pe fiecare jumatate de foaie.
Împăturiţi foile în triunghiuri, apăsând marginile cu degetele umede.
Dati la cuptorul incalzit la 200 ° C pentru 15 minute, pana se rumenesc bine.
Le puteti servi ca starter sau ca o mancare completă insotite de o salată verde.
Incalziti-le la cuptor pentru ca sa ramana crocante.
Pofta Buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Samosa cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|