Samosa cu carne de vita

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
26 Ian 2016 | 4400 vizualizari
Samosa cu carne de vita

Astazi 26 ianuarie in India se celebreaza Ziua Republicii. Este o sărbătoare ce aniversează adoptarea Constituției și trecerea Indiei de la statutul de Dominion Britanic la cel de republică independentă în ziua de  26 ianuarie 1950. Astăzi, Ziua Republicii este una dintre cele trei sărbători naționale ale Indiei. Parada militară tradițională, la care asistă Președintele, are loc în capitala New Delhi, iar în capitalele fiecărui stat al Indiei au loc alte festivități. Cu ocazia acestei zile va propun o reteta indiana- samosa. Originar din Asia Centrală, samosa este un produs de patiserie prăjit sau preparat la cuptor, cu o umplutură ce poate varia.

Ingrediente

  • 8 foi de placinta sau de brick
  • 300 g de carne de vită tocata
  • 1 morcov
  • 1-2 buc. ceapa
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 rosie
  • 2 lingurite pudra de curry
  • 1 linguriță pudra de ghimbir
  • 1 linguriță pudra de coriandru
  • 3 linguri de pasta de rosii
  • 100 g de mazăre boabe proaspete sau congelate (sau conserva)
  • 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

Într-o tigaie gatiti în uleiul de masline ceapa tocata, usturoiul maruntit si morcovul ras.

Adaugat carnea tocata si reveniti totul cateva minute.

Adăugați roșia taiata cubulete si mazarea proaspata sau congelata.

Asezonati cu curry, ghimbir, coriandru.

Se dilueaza pasta de rosii in 10-15 cl de apă si se toarna peste carne. 

Se amestecă bine și se fierbe la foc mic aproximativ 10 minute pana cand apa se evapora.

Daca puneti mazare din conserva, o scurgeti si o adaugati la sfarsit.

Puneţi aproximativ 1 lingură de amestec pe fiecare jumatate de foaie.

Împăturiţi foile în triunghiuri, apăsând marginile cu degetele umede.

Dati la cuptorul incalzit la 200 ° C pentru 15 minute, pana se rumenesc bine.

Le puteti servi ca starter sau ca o mancare completă insotite de o salată verde.

Incalziti-le la cuptor pentru ca sa ramana crocante.

 

Pofta Buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Samosa cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Samosa

Postat de gamilici

Samosa

Umplutura : Intr-o tigaie se incaleste uleiul ,se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul , se adauga : cucurma, coriandrul,ghimbirul ,sare si piper, apoi carnea tocata si sosul de chilli...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2016, 21:12
la 26.01.2016, 21:17
Interesanta reteta
la 26.01.2016, 21:25
ce buuuuuuuuun
la 26.01.2016, 21:35
Numai bunatati faci tu!
la 26.01.2016, 21:36

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking