Sandvis Caprese
Postat de RODIMUR in Sandvisuri 22 Iun 2018 | 3559 vizualizari
Astăzi am făcut o salată Caprese și pentru că nu s-a terminat, m-am gândit ca din ce a rămas să fac și un sandivș cu același nume, pentru pus la pachet.
Sandvișul Caprese a fost preparat pentru prima dată în 1952, pe insula Capri, la Hotelul Capri Quisisana, unde regele Farouk al Egiptului, revenit de pe plajă a cerut ceva ușor de mâncat. I s-a servit o specialitate locală, având culorile Italiei, între două felii de pâine. Regele a fost foarte încântat și a cerut că această mâncare să fie inclusă în lista preparatelor sale favorite. Această întâmplare a adus faima salatei și sandvișului Caprese.
Sandvișul poate fi preparat rece, sau cald, iar unele variante din zilele noastre includ și felii de piept de pui, pentru o mai mare consistență și savoare. Eu am rămas la rețeta originală, nu numai pentru că îmi place așa, ci și pentru că a trebuit să prepar sandvișul cu ceea ce mi-a rămas de la salata preparată.
Inapoi la reteta
|