Sandvis Caprese

Postat de RODIMUR in Sandvisuri
22 Iun 2018 | 3560 vizualizari
Sandvis Caprese

Astăzi am făcut o salată Caprese și pentru că nu s-a terminat, m-am gândit ca din ce a rămas să fac și un sandivș cu același nume, pentru pus la pachet. Sandvișul Caprese a fost preparat pentru prima dată în 1952,  pe insula Capri, la Hotelul Capri Quisisana, unde regele Farouk al Egiptului, revenit de pe plajă a cerut ceva ușor de mâncat. I s-a servit o specialitate locală, având culorile Italiei, între două felii de pâine. Regele a fost foarte încântat și a cerut că această mâncare să fie inclusă în lista preparatelor sale favorite. Această întâmplare a adus faima salatei și sandvișului Caprese. Sandvișul poate fi preparat rece, sau cald, iar unele variante din zilele noastre includ și felii de piept de pui, pentru o mai mare consistență și savoare. Eu am rămas la rețeta originală, nu numai pentru că îmi place așa, ci și pentru că a trebuit să prepar sandvișul cu ceea ce mi-a rămas de la salata preparată.

Ingrediente

  • 2 felii de pâine toast
  • 3 felii de brânză mozzarella
  • 3 felii de roșie
  • 20 grame de unt
  • 1 linguriță de ulei de măsline
  • sare
  • oregano
  • frunze de busuioc

Mod de preparare

Pentru un sandviș rece, cele două felii de pâine toast se vor prăji, după care se vor unge, calde fiind, cu unt.

Pe o felie de pâine prăjită și unsă cu unt se pun feliile de roșie, apoi cele de mozzarella și frunzele de busuioc, spălate și zvântate în prealabil. Se stropesc ingredientele cu ulei de măsline, se condimentează cu sare și oregano, după care se acoperă totul cu cea de-a doua felie de pâine toast.

Pentru un sandviș cald, pâinea nu se mai prăjește în prealabil, iar sandvișul, după ce a fost pregătit, se va prepara la sandwich-maker. Untul și brânza se vor topi la încălzire și vor pătrunde în feliile de pâine, iar mirosul îmbietor și aromele, vor face foarte gustos și apetisant acest sandviș.

Se poate decora cu frunze de busuioc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvis Caprese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sandvis Caprese

Postat de Satisfyyourcravings

Sandvis Caprese

Se feliaza Mozzarella si rosia.  Se aseaza intre cele doua felii de paine impreuna cu frunzele de busuioc.  Se prajeste pe un gratar fierbinte pana devine crocant.

Citeste continuarea

Minisandvis caprese

Postat de carla27carla

Minisandvis  caprese

Feliile de paine se taie in forma rotunda cu un pahar.Miezul de lapte se taie felii rotunde si rosia se taie felii rotunde.Pe o bucata de paine se pune o felie de miez de lapte ,o felie de rosie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2018, 15:52
Foarte bun și hrănitor!
la 23.06.2018, 15:53
la 23.06.2018, 17:53
Simplu și bun!
la 23.06.2018, 18:31
Mulțumesc frumos, Miki! Așa e! Îl pregătisem pentru dimineața asta, când am plecat la Iași, dar l-am uitat în frigider...
la 23.06.2018, 18:31
Mulțumesc, Mimi!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking