Ingrediente
- o mini bagheta din faina integrala cu seminte
- 2 felii de cascaval Delaco imprimate cu petale de flori,ierburi proaspete (busuioc,patrunjel,rozmarin,oregano)
- o vanata mica,taiata felii si pregatite pe gratar
- ulei de masline extra virgin
- usturoi
- zeama de lamaie proaspat stoarsa
- rosii uscate la soare
- busuioc proaspat
- amestec de sare,ierburi si petale de flori
Mod de preparare
Feliem vanata si presaram pe felii sare grunjoasa. Le punem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga vreo 15 minute. Astfel,vanata nu va fi amara.
Incalzim gratarul. Eu am folosit unul de fonta,pe aragaz. Ungem gratarul cu putin ulei si prajim feliile de vinete pe ambele parti.
Pregatim cascavalul imprimat. Asezam feliile de branza intr-o folie alimentara. Presaram pe cascaval ierburile,rosiile uscate la soare si petalele de flori. Cascavalul trebuie sa fie acoperit de folie. Trecem cu sucitorul peste folie,ca sa se imprime bucatile colorate pe cascaval.
Intr-un bol amestecam uleiul de masline extra virgin cu sucul de lamaie si putin usturoi pudra sau proaspat. Adaugam feliile de vinete si amestecam.
Taiem bagheta in doua si asezam feliile de vinete pe partea inferioara.. Asezam cascavalul imprimat si acoperim cu partea de sus.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvis cu cascaval imprimat si felii de vinete pe gratar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|