Sandvis cu ton si branza in stil Provencal

Postat de Satisfyyourcravings in Sandvisuri
9 Iul 2016 | 2991 vizualizari
Sandvis cu ton si branza in stil Provencal

Ingrediente

  • 6 felii de paine de tarate cu seminte
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 1 conserva ton in ulei (sau apa)
  • 1 lingurita capere
  • 1 fir ceapa verde
  • 6 masline negre cu samburi
  • 1 ardei mic, portocaliu
  • 1-2 linguri maioneza din iaurt
  • cateva crengute de cimbru
  • 20 grame de branza (eu am folosit Gouda, dar se poate folosi orice branza galbena care se topeste)

Mod de preparare

Se ung feliile de paine cu ulei de masline si se presara cu putina sare. Se aseaza intr-o tava netapetata cu hartie de copt si se prajesc pe ambele parti, la 200 de grade, 2-4 minute, pana devin crocante.

Intre timp, se toaca caperele, dar nu foarte marunt, la fel ca si maslinele, carora le-au fost indepartati samburii, ceapa verde, ardeiul galben si se amesteca cu maioneza,sare si piper. Se rupe tonul in bucati mai mici si daca a fost conservat in apa se mai adauga si putin ulei de masline de buna calitate. 

Se feliaza branza in felii cat mai subtiri.

Pe trei dintre felii se aseaza branza, iar pe restul, compozitia cu ton. Se aseaza inapoi in tava si se gatesc pana cand branza s-a topit. 

Cu grija, se aseaza feliile de paine cu branza peste cele cu ton si se consuma imediat cu vin alb sec, rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvis cu ton si branza in stil Provencal" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ou cu muschi tiganesc in chifla

Postat de Pungasa_Rogue

Ou cu muschi tiganesc in chifla

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se taie un capac la chifla si se scobeste de miez, se pun feliile de muschi tiganesc in interior, apoi se pune oul si putina sare. Se pune capacul la...

Citeste continuarea

Sandwich cu sos de prune și somon fume

Postat de CulinaryRainbow

Sandwich cu sos de prune și somon fume

   Am început cu sosul de prune care se prepară extrem de simplu. Am așezat rondelele de ceapă într-o crăticioară împreună cu puțin ulei de măsline. Am adăugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2016, 15:18
imi place tonul si-mi place ce-ai facut
la 09.07.2016, 15:20
bun
la 09.07.2016, 15:25
Ce bun!!
la 09.07.2016, 15:45
la 09.07.2016, 15:48
mmmm, ce bun

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking