Sandvis ovo-lacto-vegetarian

Postat de RODIMUR in Sandvisuri
17 Ian 2019 | 3828 vizualizari
Sandvis ovo-lacto-vegetarian

Dacă alimentația vegană este cea mai dură, există totuși și alte regimuri vegetariene care cuprind și alimente de origine animală, cum sunt cele lacto-ovo-vegetariene... Nutriționiștii atrag atenția asupra riscului pe care îl comportă eliminarea din dietă a tuturor produselor de origine animală și deci a proteinelor (carențe de vitamina B12, calciu, fier, zinc...) și în același timp arată că în afară de dieta vegană, care este cea mai drastică, mai există trei tipuri de regimuri vegetariene: ovo-lacto-vegetarian, ovo-vegetarian și lacto-vegetarian. Adepții acestor regimuri mănâncă produse lactate, sau ouă, ceea ce asigură proteinele de care corpul uman are nevoie. Acest regim mi se pare și mie foarte bun și aș putea să-l țin oricând și oricât, pentru că pot să mă lipsesc de carne, dar nu și de ouă, sau de produse lactate. Așadar, acesta este sandvișul meu preferat...!

Ingrediente

  • 2 felii de pâine
  • 1 ou fiert tare
  • 1 felie de cașcaval
  • 1 felie de brânză topită
  • 1-2 felii de telemea de vaci
  • 2 frunze de salată verde
  • 1 roșie
  • cremă de brânză
  • unt

Mod de preparare

Se pune oul la fiert, cu apă rece și sare, ca să preveniți spargerea cojii.

Se spală și se zvântă frunzele de salată, iar roșia se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se feliază.

Se feliază brânzeturile, dacă nu sunt deja gata feliate.

Când oul a fiert, se răcește, se curăță de coajă și se feliază.

Se prăjesc cele două felii de pâine. 

Felia de pâine care va fi la bază se unge cu cremă de brânză, peste care se pune o frunză de salată, feliile de cașcaval și de brânză topită, feliile de ou, ca și cele de telemea, feliile de roșie, peste care se pune cea de-a doua frunză de salată. Totul se acoperă cu cealaltă felie de pâine prăjită, unsă cu unt pe partea care se suprapune.

Feliuțele rămase (de ou, sau de roșie) vor însoți sandvișul, pe farfurie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvis ovo-lacto-vegetarian" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rețeta de sendviș savuros cu friptură rămasă, mozzarella și rucola

Postat de Bucataras

Rețeta de sendviș savuros cu friptură rămasă, mozzarella și rucola

Cum se prepară Rețeta de sendviș savuros cu friptură rămasă, mozzarella și rucola: Taie bagheta de pâine în jumătăți, pe lungime. Stropește feliile de pâine cu...

Citeste continuarea

Sandvis cu sardine

Postat de simona72

Sandvis cu sardine

Chifla se taie in doua pe lungime. Se stropesc cele doua felii cu putin ulei de dovleac. Felia de chifla cu seminte se lasa deoparte, iar pe partea ramasa din chifla se aseaza o felie de cascaval...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2019, 15:45
Adauga comentariu...
la 17.01.2019, 15:47
Dalia,
la 17.01.2019, 16:08
bun
la 17.01.2019, 16:13
Da, Anca, tare bun...Îți mulțumesc frumos pentru apreciere!
la 17.01.2019, 17:22

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking