Ingrediente
- 2 felii de pâine
- câteva frunzuliţe de rucola
- 3-4 rondele de ardei gras roşu
- 6 ciuperci pleurotus
- 6 felii de caşcaval Delaco DeSenviş
- o rămurică cu roşii cherry
- 100 gr de prosciutto afumat
- 1 ou poşat pentru pregătirea căruia avem nevoie: de 500 ml apa si 3-4 linguri cu oţet
- Sare pentru a da gust ciupercilor si roşiilor coapte
Mod de preparare
Coacem pe o tavă sau la grill, cele două felii de pâine, ciupercile si roşiile (peste acestea presărăm sare după gust), iar la final rumenim uşor prosciutto.
Între timp, pregătim oul poşat. Punem cei 500 ml de apă la fiert, adăugăm oţetul şi încălzim apa până la punctul de fierbere, fără a o da în clocot. Spargem oul în apa si îl lăsăm să fiarbă pentru 3-4 minute la foc potrivit. Îl scoatem apoi, cu grijă, pe un şervet de hârtie pentru a absorbi surplusul de apă.
Trecem apoi la montarea sandwich-ului: pe una dintre feliile (calde) de pâine coaptă aşezăm caşcavalul şi frunzuliţele de rucola, rondelele de ardei gras, ciupercile şi prosciotto. Adăugăm apoi cea de a doua felie de pâine pe care aşezam rămurica cu roşii coapte şi oul poşat. Ornăm cu rucola. Se serveşte cald.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich cu ou poşat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|