Ingrediente
- 12 buc biban proaspat
- ulei pentru prajit
- 4-5 linguri cu faina
- un praz
- un ardei iute
- 2 rosii potrivite
- 2-3 foi de dafin
- un ardei capia rosu
- un ardei gras galben
- o capatana de usturoi
- cateva crengute de cimbru uscat
- condimente dupa gust: piper, chilli, sare.
Mod de preparare
Se curata si se spala bibanul.
Se sareaza dupa gust, se trece prin faina si se prajeste, uniform, pe ambele parti.
Intre timp, pregatim saramura: intr-o craticioara punem la fiert aproximativ 1 litru de apa.
Cand incepe sa formeze bule, adaugam condimentele dupa gust, legumele tocate in cuburi mici ori feliate si le lasam sa fiarba, atat cat sa fie suficient patrunse.
Adaugam pestele in saramura, crengutele de cimbru si continuam fierberea 2-3 minute maxim.
Se serveste calda, cu un pui de mamaliguta.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de biban" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|