Sărăţele

Postat de ionix in Aperitive / Garnituri
10 Ian 2011 | 5407 vizualizari
Sărăţele

Ingrediente

  • 400 g unt moale
  • drojdie cât o nucă mai mare
  • 300 ml lapte
  • o linguriţă cu sare
  • 600 g brânză sărată
  • făină cât cuprinde
  • două ouă pentru uns
  • chimen, mac

Mod de preparare

Se face maiaua din laptele călduţ cu drojdie şi puţină făină presărată deasupra. Se lasă la dospit 15 minute.

Între timp brânza se dă pe răzătoare şi se amestecă bine cu untul.

Încorporăm bine maiaua cu brânza, sarea şi untul iar apoi punem făină.

Frământăm din când în când cu făină pentru ca aluatul să fie uşor de modelat şi punem suficent de multă făcină cât să iasă un aluat nelipicios.

Acoperim vasul cu aluat şi dăm la dospit o oră.

După ce aluatul a stat la dospit, întindem o foaie de o planşetă. Tăiem fâşii de aluat, le ungem cu ou bătut cu un praf de sare şi presărăm mac sau chimen.

Se coc la foc mediu până când se rumenesc puţin pe margini.

Se servesc atât calde cât şi reci. Se păstrează în pungi închise ermetic.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sărăţele" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de saratele cu cascaval

Postat de mirela0911

Reteta de saratele cu cascaval

Iata cum se prepara Reteta de saratele cu cascaval In bolul robotului se pune faina cernuta, se face o gropita in mijloc in care se pune jumatate de lingurita de zahar si drojdia prospata,...

Citeste continuarea

Aperitiv rasucite cu crema de branza si pesto

Postat de katty

Aperitiv rasucite cu crema de branza si pesto

Intr-un castron amestecam crema de branza cu pesto, sare si piper. Intindem jumatate din aluat pe un blat de lemn. Intindem deasupra amestecul  de crema de branza si pesto. Punem jumatatea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2011, 14:45
bune rauuuu
la 10.01.2011, 14:46
yummmi
la 10.01.2011, 14:48
Roxy... tu ştii că ai făcut

Dana... mersic...
la 10.01.2011, 14:51
si mie imi plac
la 10.01.2011, 15:09
Lia... mersic pt like...

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking