Ingrediente
- 350 g făină,
- 150g brânză de oi tare ,
- 100 g caşcaval ,
- 100 g margarină topită,
- 1 plic praf de copt,
- 1 ou,
- 2 linguri cu smântână .
Pentru uns:
- 1 gălbenuş,
- 2 linguri cu lapte ,
- brânză topita uscata Hochland.
Mod de preparare
Se face un aluat din făina cernută cu praful de copt, brânza rasă,caşcavalul ras, margarina topită(să fie lichidă), smântâna şi oul bătut. Se frământă un aluat care daca se lipeşte de mână înseamnă că mai are nevoie de făină. Se dă la rece pentru minim o oră. Eu l-am lăsat până a doua zi.
Se întinde pe masa înfăinată cu sucitorul, apoi se taie în forma dorită şi se ung cu gălbenuşul amestecat cu lapte. Se presară cu praful de brânză sau mac , susan, sare…..după preferinţă.
Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coc cam 15 minute.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sărăţele" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|