Ingrediente
- 120 g unt
- 100 g telemea vaca propaspata, putin sarata
- 140 + 25 g faina
- 1 ou
- sare
- parmezan
Mod de preparare
Untul l-am lasat la temperatura camerei, apoi l-am amestecat cu branza de vaci data prin razatoare, un praf de sare si 140 g faina. In functie de tipul de faina, de gradul de umiditate al untului si al branzei, cantitatea de faina poate varia... eu am mai adaugat 25 g de faina. Am amestecat un aluat elastic si bine legat, pe care l-am dat la frigider pentru cca 6-7 ore.
A doua zi am intions aluatul pe masa infainata, am taiat fasii de cca 1,5 cm pe care le-am uns cu ou si am pus parmezan ras deasupra. Am rulat fiecare fasie si le-am asezat in tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt. Am dat la cuptor la 190 g pentru cca 20 minute.
Mie mi-au iesit doua tavi de saratele din cantitatile date.
Va invit la o saratea frageda si delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|