Ingrediente
- Ingrediente Saratele cu branza de oaie si untura - Reteta gustoasa de casa
- 200 g untura
- 200 g branza de oaie veche si un pic mai sarata
- 2 oua
- 7 g drojdie uscata
- 10 linguri lapte
- faina cca 700 g + sau -
- faina pentru masa de lucru
- 1 ou pt. uns
- mac pentru presarat desupra
Mod de preparare
Cum se prepara Saratele cu branza de oaie si untura - Reteta gustoasa de casa
Am amestecat laptele caldut cu drojdia uscata. Intr-un castron am ras branza, am topit untura si am amestecat-o cu branza, apoi am adaugat cele 2 oua , laptele si drojdia si am omogenizat. La final am adaugat faina, eu am cantarit-o si mi-a intrat 700 g faina. Am framatat un aluat pe care l-am pus in folie alimentara si l-am dat la frigider cca 1 ora si 1/2 . Am scos aluatul de la frigider, am taiat o bucata ( restul de aluat l-am lasat la frigider), cat sa intind o foaie nu foarte groasa, am uns cu ou si am presarat mac, apoi am taiat saratelele cu o rola zimtata, le-am asezat in tava, am preincalzit cuptorul la 180 grade si am bagat tava la cuptor pentru cca 15-20 min sau pana incep sa se rumeneasca frumos.
La fel de gustoase sunt si cele in varianta rapida de Saratele cu chimen si parmezan sau reteta clasica de Saratele pe care le pregateau mamele in copilarie.
Pentru un plus de gust si aroma, poti pregati si reteta de Rasucite cu crema de branza si pesto, un aperitiv excelent la gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu branza de oaie si untura - Reteta gustoasa de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|