Saratele cu telemea cu mac

Postat de andreea91 in Aperitive / Garnituri
21 Dec 2014 | 3145 vizualizari
Saratele cu telemea cu mac

Ne pregatim de sarbatori !

Ingrediente

  • 3 oua -unul pt uns
  • 250 ml lapte batut
  • 200 g margarina
  • 250 g untura porc
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura sare mare
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • faina cat cere ingredientele de mai sus
  • telema
  • mac

Mod de preparare

Intr-un vas mic am adaugat drojdia cu zaharul si le-am incorporat bine.Peste ele am adaugat laptele batut si am omogenizat bine.

In alt vas  adaugam  cele doua oua, margarina, untura si sarea peste care adaugam compozitia de mai sus si incorporam bine.

Peste compozitia omogenizata adaugam faina  atat cat cere  compozitia.

Framantam bine pana ce aluatul devine  lucios si elastic. Nu trebuie sa  se lipeasca de maini.

Il lasam  la odihnit pe 30 min,

Intindem o foaie mare cu  facem fasii de  marime medie .

In tava de copt asezam fasiile  le undem cu ou, radem telemea si presuram mac. 

Le  dam la cuptor pt 10=15  minute.

Le lasam la racorit !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu telemea cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv saratele cu untura si unt

Postat de katty

Aperitiv saratele cu untura si unt

Intr-un castron punem untura, untul, branza rasa, sarea si iaurtul. Mixam bine. Adaugam faina si framantam un aluat nelipicios pe care  il strangem intr-o bila, il acoperim cu folie de...

Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu branza

Postat de gaby_d

Aperitiv saratele cu branza

Intr-un bol am pus untul taiat cubulete, cascavalul ras, drojdia, o lingurita de sare si smantana. Am omogenizat putin apoi am pus faina si am inceput sa framant cu mana. La inceput veti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2014, 18:51
la 21.12.2014, 19:01
buneeeeeeeee
la 21.12.2014, 19:53
la 21.12.2014, 20:34
Multumesc
la 21.12.2014, 20:50

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking