Saratele cu untura

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
22 Ian 2016 | 15640 vizualizari
Saratele cu untura

Am facut o portie de saratele care s-a dovedit a fi insuficienta, asa ca va trebui sa le repet cat de curand. Sunt excelente de rontait oricand si oriunde!

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 2 lgt sare
  • 400 g untura
  • 2 oua
  • 50 g drojdie
  • 100 ml apa minerala
  • 2-3 lg smantana
  • 1 ou pt uns
  • 200 g cascaval Delaco DeFamilie
  • chimen macinat

Mod de preparare

Intr-un vas se pune faina, cele 2 lgt de sare si untura. Drojdia se dizolva in apa minerala cu putin zahar si un pic de faina. Se toarna apoi peste faina, la fel si ouale batute bine. Se amesteca toate ingredientele si spre final se adauga smantana. Se framanta aluatul pana devine omogen, elastic si care se poate intinde. Se imparte in doua.

Se ia o parte si se intinde pe masa de lucru intr-o foaie cu grosimea de 3-4 mm. Se unge deasupra cu oul batut bine cu putina sare, se rade deasupra cascaval, se presara chimen macinat apoi se taie in formele dorite. Eu le-am taiat betigase. La fel se procedeaza si cu restul aluatului.

Se aseaza in tava si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 minute, pana se rumenesc frumos deasupra. 

Se servesc cu mare placere atat la scoala sau la serviciu, dar mai ales in fata televizorului. :)))

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu untura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv saratele cu cartofi si chimen

Postat de katty

Aperitiv saratele cu cartofi si chimen

Curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert cu apa cat sa ii depaseasca. Cand sunt fierti,ii scurgem bine intr-o sita si ii lasam sa se racoreasca. Ii punem intr-un...

Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu untura si unt

Postat de katty

Aperitiv saratele cu untura si unt

Intr-un castron punem untura, untul, branza rasa, sarea si iaurtul. Mixam bine. Adaugam faina si framantam un aluat nelipicios pe care  il strangem intr-o bila, il acoperim cu folie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2016, 20:06
sunt grozave! Mai ales cu bere
la 22.01.2016, 20:07
Imi pastrezi pentru maine la cafea ;;0 ;-bd
la 22.01.2016, 20:09
Mie saratele mereu mi se par insuficiente, oricat de multe as pregati
la 22.01.2016, 20:09
Delicioase!
la 22.01.2016, 20:13
bunee

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking