Saratele de dieta

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
12 Iul 2015 | 4444 vizualizari
Saratele de dieta

Ingrediente

  • 1 cub drojdie proaspata
  • sare dupa gust
  • 1/4 lingurita indulcitor praf
  • 2 linguri faina de in
  • 2 linguri faina 650
  • 1 cana fulgi de ovaz
  • 200 gr. tarate de ovaz
  • 3-4 linguri fibre (amestec de tarate din comert: psillium, ovaz, seminte de in, etc...)
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • apa calduta, cca 150-200 ml, dupa nevoie
  • 1 ou
  • seminte de chia

Mod de preparare

Punem drojdia intr-un bol cu sarea si indulcitorul,amestecam pana devine drojdia lichida.

Adaugam apa calduta,faina de in, cea alba,semintele, taratele, fulgii de ovaz, amestecam sa obtinem un aluat ferm. Pentru a se dezlipi de pe maini adaugam putin ulei de masline.

Lasam aluatul acoperit cu un prosop curat de bucatarie cel putin 1/2 ora, apoi il intindem pe masa de lucru infainata si decupam cu pintenul saratelele.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Asezam hartie de copt ijn tava, apoi aliniem frumos cu putin spatiu intre ele saratelele, le ungem cu ou batut, presaram seminte de chia si le coacem pana se rumenesc si devin crocante.

Pentru a nu se usca se pastreaza dupa racirea completa in cutie cu capac.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele de dieta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Melcisori de pizza cu foietaj

Postat de deyutzky

Melcisori de pizza cu foietaj

Lasam aluatul la decongelat. Dam branza pe razatoarea mare, apoi facem un sos amestecand intr-un bol urmatoarele ingrediente: bulion, apa, oregano, sare si piper dupa gust. Pe foaia de aluat...

Citeste continuarea

Pinguini

Postat de retetele_tinei

Pinguini

  Morcovul se curata, se spala si se taie rondele. Rondelele se vor taia intr-o parte, in forma de tringhi. Triunghi care mai apoi, se va folosii pentru a crea nasul acestora. Cateva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2015, 18:59
Ce gust au cu făina de in?
la 12.07.2015, 19:04
usor amariu,Buni. Dar placut,totusi... Eu chiar m-am obisnuit cu gustul inului si il folosesc destul de des, atat ca faina cat si sub forma de seminte
la 12.07.2015, 19:08
la 12.07.2015, 19:19
la 12.07.2015, 19:30
Interesante!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking