Ingrediente
- Ingrediente :
- 200 g untura sau unt 82% grasime
- 150 ml lapte gras sau iaurt
- 1 ou
- 1 lingurita de sare
- 1/2 lingurita de bicarbonat stins in putin otet sau zeama de lamaie
- faina cat cuprinde pana formam un aluat moale,dar care se desprinde de pe maini
- Ungem foaia de saratele cu 1 ou batut si presaram chimen,boia,seminte de mac,susan, in,cascaval ras...
Mod de preparare
Eu le-am facut cu untura. Am cumparat osanza pe care am topit-o in ceaun .Am taiat-o cubulete si am adaugat peste ea o ceasca de apa.La foc mic ...Am obtinut o untura alba ca zapada. Buna de intins pe paine . :)
Mod de preparare :
Folosim toate ingredientele reci. Am amestecat toate ingredientele si am framantat un aluat moale. Daca mai este nevoie mai adaugam faina in timp ce intindem o foaie groasa de 1 cm . Decupam forme diferite sau le taiem betisoare. Ungem cu ou si presaram mac,susan ,boia... Dam saratelele la cuptor incins pentru 10-15 minute. Le scoatem cat sunt inca galbui,ele se vor usca afara.
Sunt foarte fragede si gustoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele fragede cu untura si lapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|