Ingrediente
- 3 kg si jumatate de ceafa de porc
- 600 gr afumatura( sunculita taraneasca bine afumata sau ce doriti)
- 2 cani bune de orez
- sare
- piper
- un borcan mare de pasta de rosii
- 5 verze( sau foi de varza la pachete)
- 5 cepe mari
- marar( daca doriti)
- cimbru( daca va place)
- boia dulce( optional)
Mod de preparare
Sunt sarmalute facute de mama :)
Se toaca carnea impreuna cu afumatura si ceapa. Se framanta impreuna cu condimentele, sarea dupa gust si 3/4 din borcanul de bulion, pana rezulta o compozitie omogena. Umplem foile de varza si rulam sarmalele.
La baza oalei asezam varza tocata si sunculita afumata, bucati de kaiser, punem si marar daca dorim, apoi sarmalele , din nou afumatura si deasupra din nou varza si pasta de rosii. Desigur punem apa cat este nevoie( eu le-am fiert in Zepter) si apoi cand le-am incalzit le-am pus in tava la cuptor pentru o jumatate de ora.
Am fiert sarmalele trei ore la foc mic.
O mare mare bunatate.....
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|