Ingrediente
- 1 kg de carne tocata (de porc/vita/pasare)
- 100 gr orez
- 300 gr suc de rosii
- 2 legaturi de marar
- 4 cepe albe mari
- 2 morcovi potriviti
- sare si piper dupa gust
- frunze de vita in saramura, frunze de tei, frunze de varza murata
- optional, pentru servit: ardei iute, smantana
Mod de preparare
Ceapa tocata se caleste in putin ulei.
Se potriveste de gust cu sare si piper.
Se adauga sucul de rosii, orezul si mararul tocat marunt.
Se amesteca usor, se adauga carnea tocata si se omogenizeaza compozitia.
Cu ajutorul unei lingurite, umplem frunzele de vita/varza/tei cu cate putin din compozitia pregatita. Le infasuram cu grija pentru a nu pocni.
Sarmalutele se asaza intr-un vas de cuptor, se adauga optional inca una-doua linguri cu suc de rosii si cateva codite de marar.
Se toarna apa sau bors (daca nu sunt suficient de acre) peste sarmalute si se da vasul la cuptor pana ce acestea fierb bine.
Se servesc calde, cu ardei iute si smantana. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|