Sarmale cu carne de porc

Postat de Bucataras in
20 Dec 2017 | 5459 vizualizari

Sarmalele sunt mandria fiecarei gospodine. Cu un pic de kaiser intre ele, cu cimbru mult si condimentele Kamis pentru sarmale, sigur o sa iasa extraordinare. 

Ingrediente

  • Varza murata – 1 buc
  • Carne de porc, tocata – 1 kg
  • Costita afumata – 200 g
  • Orez de sarmale – 100 g
  • Ceapa – 1 buc
  • Condimente pentru sarmale Kamis – 1 lingura
  • Cimbru Kamis – 2 lingurite
  • Foi de dafin Kamis – 4 buc
  • Piper negru boabe Kamis – 1 lingura
  • Sare, piper – dupa gust
  • Suc de rosii – 550 ml
  • Apa – 200 ml

Mod de preparare

Lasa varza murata la desarat in apa rece cu o seara inainte, sau toarna 2 transe de apa clocotita peste ea si scurge-o bine;

Taie cotorul verzei si separa cele mai frumoase frunze;

Taie-le la dimensiunea dorita;

Resturile toaca-le marunt;

Amesteca carnea de porc cu ceapa data pe razatoare in prealabil, orezul, sare, piper si condimente pentru sarmale;

Umple foile de varza cu compozitia;

Din aceasta compozitie ar trebui sa-ti iasa 25-30 de sarmale

Asaza pe fundul unui vas de ceramica un strat de resturi tocate de varza murata;

Optional, poti adauga si putin ulei la baza (cca 40 ml);

Peste acesta adauga cca 150 ml de suc de rosii si 1 lingurita de cimbru;

Pune foile de dafin si ½ lingura de boabe de piper;

Adauga o parte din sarmale si peste acestea mai pune varza tocata;

Pune un alt rand de suc de rosii si fasii de costita afumata;

Pune un alt rand de sarmale, varza tocata, restul de suc de rosii, restul de cimbru si apa;

Pune capacul si baga vasul in cuptor la 165-170 de grade Celsius, pentru cca.4 ore sau pana ce sarmalele au fiert (cel mai mult va dura sa fiarba varza murata);

Este ideal sa puneti o tava cu apa sub vas, in cuptor, ca in eventualitatea in care compozitia din oala va da pe dinafara, sa nu se scurga direct in cuptor;

 Odata ce s-au fiert sarmalele, se servesc cu mamaliguta, smantana si ardei iute;  

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Dovlecei umpluti gatiti la slow cooker Crock-Pot

Postat de Constelatialeu

Dovlecei umpluti gatiti la slow cooker Crock-Pot

Am scos carnea de la congelator de cu seara si am lasat-o sa se dezghete, asta pentru ca imi ramasese niste carne tocata de la sarmale si am bagat-o la congelator, deobicei ma duc si-mi cumpar...

Citeste continuarea

Sarmale pregatite la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de diaconta

Sarmale pregatite la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Frunzele de varza le-am oparit în apa cu putina sare, crenguta de cimbru si mararul uscat. Am taiat cotoarele frunzelor, dar le-am pastrat pentru a le pune pe fundul oalei, înainte...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 20.12.2017, 17:50
la 20.12.2017, 18:00
Delicioase!
la 20.12.2017, 18:12
bune bune
la 20.12.2017, 18:41
le adooor!
la 20.12.2017, 20:02

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking