Ingrediente
- 2 verze murate (potrivite ca marime)
- 350 gr orez
- 200 gr malai grisat (ar fi trebuit malai mai zgruntos)
- 100 gr ulei
- 4 cepe mai mari
- 1 morcov mai mare
- 1 felie telina
- 2 lingurite condiment sarmale
- 1 kg carne tocata porc
- piper
- sare
- marar verde
- 1 foaie dafin
- 1/2 lingurita cimbru
Mod de preparare
Varza se curata, se portioneaza, frunzele se spala si se storc bine, orezul se spala in mai multe ape si se scurge bine, ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, morcovul si telina se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica. Apoi ceapa, morcovul si telina le punem la calit cu uleiul si 100 ml apa. Cand ceapa este calita bine punem peste carne, adaugam orezul si malaiul, potrivim de sare, adaugam cimbrul, condimentul de sarmale, boiaua, piperul si mararul verde si amestecam bine, bine. Compozitia obtinuta o lasam sa stea un sfert de ora, dupa care invelim sarmalele (ne folosim de o lingura ca sa iasa toate cat de cat egale).
Pe fundul oalei punem varza calita si foaia de dafin, azezam sarmalele, punem peste ele apa fierbinte ca sa le acopere bine (urmand ca in timpul fierberii sa adaugam mereu apa fierbinte, fiindca orezul isi mareste volumul, de asemenea si malaiul). Lasam sa fiarba cca 1,30 minute.
Se servesc calde alaturi de mamaliguta si smantana. Sa va fie de folos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne de porc si pasat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|