Sarmale cu oua

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
27 Dec 2018 | 5975 vizualizari
Sarmale cu oua

,, Reteta romaneasca "  Pana acum 10 ani nu am auzit de oua in sarmale . Pe la noi prin zona nu se folosesc ouale la sarmale . Imi parea  un aport caloric  inutil.de aceasta data  pentru ca am avut o carne de porc si legume am zis ca poate ca oul va ajuta la legarea compozitiei . Bineinteles ca am testat aceasta modalitate de preparare a sarmalelor din pura curiozitate . Sarmalele au fost reusite ,cu compozitia bine legata, pe placul meu  . De altfel mie nu-mi plac sarmalele prea ,, imprastiate "'  :D  

Ingrediente

  • 500 gr carne porc macinata [ de casa]
  • 300 gr carne afumata din ciolan porc
  • 200 gr jambon semiafumat
  • 150 gr pasat[ crupe de porumb]
  • 150 gr orez
  • 50 ml ulei
  • 2 oua
  • 2 linguri mari cu pasta de rosii
  • 2 linguri cimbrisor verde tocat
  • 1 bucata praz
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute
  • 1 varza mica murata
  • 1/4 varza verde
  • iaurt grecesc pentru servit
  • sare
  • piper negru macinat

Mod de preparare

  1. Pasatul se spala din mai multe ape si se fierbe timp de 10 minute . 
  2. Se scurge pasatul de excedentul de apa .
  3. Daca aveti mai mult timp la dispozitie , pasatul se pune la hidratat de seara pana dimineata sau de dimineata pana seara , adica 12 ore . El se va infoia frumos .
  4. Se curata si se spala legumele .
  5. Ardeiul si prazul se toaca marunt .
  6. Tocati marunt si jambonul semi-afumat . Jambonul va elibera prin prajire gust bun amestecului pentru sarmale .
  7. Toate acestea se calesc usor in ulei . sarati si piparati .
  8. Adugati la amestecul de legume si jambon , orezul si pasatul .
  9. Mai prajiti cateva minute cu grija sa nu se arda .
  10. Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca putin .
  11. Incorporati carnea tocatasi cimbrisorul  tocat  ,amestecati .
  12. La sfarsit se sparg doua oua si se amesteca in restul compozitiei .
  13. Se pregatesc frunzele de la varza murata .Se taie nervurile mai groase . Daca frunzele sunt prea mari se impartesc in jumatati .
  14. In cazul care varza  murata este foarte sarata se pune din timp la desarat in apa rece  timp de cateva ore .
  15. Varza verde se taie in fasii subtiri .
  16. Pasta de rosii se dilueaza intr-o  cana cu apa calduta .
  17. Se impacheteaza sarmalele  punand amestecul cu carne in frunza de varza acra .
  18. Se aseaza sarmalele intr-un vas . De aceasta data eu am folosit un vas din fonta cu peretii grosi .
  19. Deasupra sarmalelor am pus varza verde taiata fasii , carnea afumata si ardeiul iute taiat rondele ..
  20. Sarati , turnati deasupra pasta de rosii diluata cu apa , stropiti cu putin ulei .
  21. Daca este nevoie se mai toarna apa , atat cat aceasta sa ajunga pana la nivelul sarmalelor .
  22. Se vor fierbe in aburi . noua ne plac sarmalele cu bobul bine infoiat dar nu fierte pana se flescaiesc .
  23. Acoperiti vasul cu capac si dati la cuptor timp de o ora .
  24. Scoateti capacul si lasati sarmalele sa se rumeneasca usor .
  25. Serviti sarmalele insotite de iaurt gras sau smantana [ dupa plac ].Presarati pe deasupra cimbrisor verde pentru o nota de prospetime .

                                 Pofta buna !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu oua" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale cu carne tocata de porc in foi de varza acra

Postat de autodiag

Sarmale cu carne tocata de porc in foi de varza acra

Varza se lasa de seara la desarat in apa. A doua zi, se pregateste pentru sarmale, taind-o in bucati potrivite. Se pastreaza o foaie intreaga. Pulpa de porc afumata se taie bucatele si se...

Citeste continuarea

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Postat de xana

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei si pasta de rosii dar fara a se rumeni. Peste orez se toarna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2018, 00:11
Nouă ne plac sarmalele cu ouă, pentru că soțul obișnuiește să le facă astfel...Foarte bune!
la 28.12.2018, 00:18
bune bune
la 28.12.2018, 00:46
la 28.12.2018, 08:43
Ce bine arată!
la 28.12.2018, 08:59
Ce sarmale bune ai facut! nici noi nu punem oua!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking