Sarmale cu urda in foi de dragavei

Postat de katty in Mancaruri de legume
29 Apr 2018 | 3059 vizualizari
Sarmale cu urda in foi de dragavei

Ingrediente

  • 250 gr urda
  • 2 linguri orez
  • 1/2 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Fierbem orezul spalat in putina apa cu sare, timp de 10-12 minute, apoi il scurgem si il lasam sa se raceasca.

Tocam ceapa fin, iar morcovul curatat il dam pe razatoarea mica.

In uleiul incins punem ceapa la calit, apoi, cand incepe sa se inmoaie, adaugam morcovul. Il lasam cateva minute, amestecand ocazional, apoi stingem focul si lasam sa se raceasca. Amestecam urda cu orezul, ceapa calita cu morcovul, sare, piper, cimbru.

Alegem foi de dragavei mai mari, pe care le spalam si le taiem partea groasa de la tija.

Punem la foc o cratita cu apa si putina sare si cand aceasta se infierbanta, fara a fierbe, punem pe rand 1-2 foi de dragavei, pe care le vom scoate imediat si le vom lasa sa se raceasca. Pe fiecare foaie de dragavei racita asezam cate o lingurita plina din compozitie si o rulam ca pe o sarma normala. Introducem capetele inauntru. Asezam sarmalele intr-un vas, punem foaia de dafin, pasta de rosii, sare, piper, putin cimbru si le acoperim  cu apa. Fierbem la foc mic 15-20 de minute. Daca pasta de rosii nu este acrisoara, putem adauga in loc de apa, bors clocotit separat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu urda in foi de dragavei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele cu legume

Postat de caroline

Chiftele cu legume

Incepem prin a curata cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand au fiert, ii scurgem bine de apa, ii punem intr-un bol si ii pisam ca pentru piure. Lasam sa se racoreasca....

Citeste continuarea

Spanac verde cu chorizo proaspat

Postat de mihaelar63

Spanac verde cu chorizo proaspat

Se pune uleiul intr-un wok sa se infierbante . Carnaciorii proaspeti chorizo se incresteaza pe ambele parti . Prajiti usor  carnatii in ulei  . Ei vor elibera...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2018, 23:22
original
la 29.04.2018, 23:24
la 30.04.2018, 01:16
la 30.04.2018, 07:14
la 30.04.2018, 08:20
As incerca si eu !

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking