Sarmale de Craciun

Postat de ancutsa in Porc
28 Dec 2016 | 4139 vizualizari
Sarmale de Craciun

Sarmale in varza murata pregatite pentru Craciun

Ingrediente

  • Aprox 700 g carne tocata;
  • 1 pahar cu orez;
  • 1 pahar cu apa;
  • 2 cepe mici;
  • 1 varza alba murata;
  • 3 linguri bulion;
  • Condimente: sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce;
  • Optional: sunca

Mod de preparare

Se spala bine orezul. Se toaca marunt ceapa.

Se amesteca bine carnea tocata cu orezul, ceapa, apa (pentru a le face moi, pufoase), condimentele si 1 lingura de bulion.

Pe fiecare frunza de varza punem un pic de carne si rulam sarmaluta.

 

Pe fundul unei cratiti adanci se pune un strat de sunca taiata feliute. Puteti unge cratita cu untura sau ulei, daca nu aveti sunca. Apoi se pune un strat de varza tocata. Se asaza sarmalutele de jur-imprejur, iar la ultimul rand lasam un loc in mijloc in care vom pune alte 2 linguri de bulion. Acoperim cu apa, astfel incat sa ne mai ramana un spatiu liber de 3 degete deasupra sarmalelor.

Sarmalele vor fierbe pe aragaz, la foc mic, cam 2 ore, apoi le mai dam la cuptor la foc potrivit, tot 2 ore.

 

Se servesc cu mamaliga calda.

 

Timp total: aprox 4h 30min

 

Portii: eu am obtinut 52 de sarmalute, deci aprox 13 portii

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/12/sarmale-de-craciun-2016.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalele casei

Postat de mihaelar63

Sarmalele casei

Se scurge varza murata de zeama .Se desfac frunzele. Fiecare frunza se curata de nervurile mai groase si se imparte in doua . Pasatul se spala bine din mai multe ape si se lasa la...

Citeste continuarea

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Postat de lucy2002

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Varza murata se desface si se tine in apa rece. Daca varza este foarte sarata si acra, ii schimbam apa de mai multe ori. Cu ajutorul cutitului taiem nervurile si cotoarele lasaind parte fina a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2016, 18:18
Bune sarmalutele
la 28.12.2016, 18:19
la 28.12.2016, 18:46
la 28.12.2016, 19:16
bune
la 28.12.2016, 20:18

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking