Sarmale de post cu samburi de dovleac

Postat de katty in Mancaruri de post
6 Apr 2017 | 8866 vizualizari
Sarmale de post cu samburi de dovleac

Retete de post economice

Ingrediente

  • 3-4 lingura ulei
  • 4 buc ceapa
  • 3 gr cimbru
  • 3 gr piper
  • 5 gr boia dulce
  • 2 buc varza acra
  • 1 cana de orez
  • 150 gr samburi de dovleac
  • 100 ml pasta de tomate
  • 2-3 foi de dafin

Mod de preparare

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit, in ulei. Cand este sticloasa, se pune boiaua dulce si orezul ales si spalat. Se amesteca usor, se lasa cateva minute, apoi se pune 1 cana apa. Se lasa la foc pana scade apa (orezul trebuie sa fie doar inflorit). Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Se adauga piper, cimbru, putina sare, samburii de dovleac prajiti putin in cuptor si macinati. Se pregatesc foile de varza. Se pune cate o lingura de umplutura si se ruleaza. Se pun sarmalele in oala, se adauga apa fierbinte cat sa le acopere, foi de dafin si pasta de tomate. Se fierb la foc mic de preferat in oala de pamant sau la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu samburi de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de ciuperci

Postat de panacris

Tocanita de ciuperci

Ceapa se curata ,se taie rondele si se pune la calit in putin ulei si apa. Dupa ce ceapa a devenit translucida, se adauga ardeiul tocat marunt si se mai lasa acoperit cca. 5 minute,  la foc...

Citeste continuarea

Mancarica cu cartofi, vinete si ovaz

Postat de mihaelar63

Mancarica cu cartofi, vinete si ovaz

Pentru inceput se caleste ceapa taiata pestisori in ulei . Adugati morcovii maruntiti dupa preferinta . Sarati . Cartofii si vanata se taie cuburi si se pune la mancare ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2017, 08:00
Foarte bune!
la 06.04.2017, 08:01
Interesantă idee!
la 06.04.2017, 08:08
Imi plac!
la 06.04.2017, 08:21
ce bunatate , foarte bune sarmalele
la 06.04.2017, 08:55
Foarte bune!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking