Sarmale fierte in dovleac

Postat de cristinutanicolita in Porc
24 Ian 2021 | 2075 vizualizari
Sarmale fierte in dovleac

Rețete festive de iarna 

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 1 ceașcă orez
  • 400 g ceapa
  • Pasta de roșii
  • Mărar
  • Sare
  • Ulei sau untura
  • Dovleac
  • Foi de varza

Mod de preparare

Foile de varza se lasă câteva ore în apa dacă sunt prea sărate. 

Ceapa se curata de foi și se spala. 

Orezul se spala și se fierbe 10 min. 

Carnea de porc se da prin mașina de tocat carne împreună cu 3 cepe și mărarul.

Ceapa ramasa se toaca mărunt și se călește în untura sau ulei pana se înmoaie,se adaugă pasta de roșii și orezul. Se lasă sa se răcească. 

Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu ceapa calita, se potrivește gustul de sare.

Foile de varza se scurg de apa.

Se îndepărtează nervurile tari ale foilor de varza. 

Pe foaia de varza se pune umplutura (cam o lingura) și se rulează. 

Dovleacul se spala și I se taie un capac. Se scot semințele și o parte din miez. 

Se așează sarmalele în dovleac, se pune cimbru,pasta de roșii, se pune capacul și se baga la cuptor min 4 ore sau pana sunt gata. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale fierte in dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cotlet de porc in crusta de seminte

Postat de mihaelar63

Cotlet de porc in crusta de seminte

Bucata de cotlet fara os se sareaza , se unge  cu mustar si se tavaleste bine [ apasand cu podul palmelor ] prin mixul de seminte si fulgi de chilli . Prajiti cotletul cu...

Citeste continuarea

Cotlet de porc in crusta de piper verde si sos de rodii

Postat de vio_dreams

Cotlet de porc in crusta de piper verde si sos de rodii

Strivim usor piperul verde si il amestecam cu praful de usturoi si  sarea. Frecam bine cotletul cu acest amestec si il impachetam in folie de aluminiu.  Punem cotletul in tava si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2021, 19:36
la 24.01.2021, 19:42
Cred ca tare bune si aromate au iesit!
la 24.01.2021, 20:24
Nu am mancat niciodata fierte in dovleac, dar trebuie sa fie gustoase!
la 24.01.2021, 20:30
la 24.01.2021, 21:20
Cred că sunt tare bune sarmalele, fierte în dovleac...!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking