Sarmale in foi de varza murata

Postat de Bunica in Retete Delikat
2 Iul 2018 | 1981 vizualizari
Sarmale in foi de varza murata

Chiar daca suntem in plina vara o portie de sarmale cu condimente 100% naturale de la Delik`at este de nerefuzat. Asa ca la treaba!

Ingrediente

  • 1 varza murata mica
  • 300 g carne de porc tocata
  • 1o ceapa
  • 50 g orez
  • 1 lingurita condimente pentru sarmale 100% naturale de la Delik`at
  • 1 lingurita boia dulce ierburi si boia Delik`at
  • 1 foaie de dafin
  • 2-3 linguri bulion de rosii
  • 1 fir de cimbru

Mod de preparare

Pregatim varza. Varza se desface in foi.

Foile se taie in doua, scotand cotorul.

Punem foile de varza in apa rece, pentru a se duce din acreala si ne ocupam de carne.

Intr-un vas incapator se pune canea tocata, condimentele, ceapa tocata marunt, orezul spalat si se amesteca bine.

Scoatem foile de varza din apa.

Luam cate o lingura de carne, o punem pe foaia de varza si o rulam.

Foile mici sau cele rupte pe care nu le-am folosit, le tocam marunt si le punem in partea de jos a vasului in care fierbem sarmalele.

Asezam sarmalele in vas, adaugam bulionul, foaia de dafin si apa calda.

Lasam sa fiarba 10 minute la foc iute, apoi reducem focul la mediu si fierbem pana este fiarta varza.

Din cand in cand mai rasucim cratita pentru a nu se prinde.

Cand sunt sarmalele fierte, stingem focul si acoperim vasul cu un capac.

Se servesc calde cu mamaliga sau paine.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza murata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Postat de lucy2002

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Varza murata se desface si se tine in apa rece. Daca varza este foarte sarata si acra, ii schimbam apa de mai multe ori. Cu ajutorul cutitului taiem nervurile si cotoarele lasaind parte fina a...

Citeste continuarea

Sarmale de post cu soia

Postat de cristinutanicolita

Sarmale de post cu soia

Alegem foile de varza si, daca sunt prea sarate sau acre, le lăsăm în apa rece. Curățăm si spălăm legumele.  Soia o punem in apa fierbinte 15 min. Ceapa o tocam marunt,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:18
la 06.07.2018, 10:44
bune bune
la 06.07.2018, 11:30
Mâncare tradițională, apreciată unanim! Cea mai bună...!
la 06.07.2018, 19:59
Daaa, bune sarmale! :-d
la 08.07.2018, 21:44
Imi plac sarmalele in foi de varza murata, pentru ca ies putin mai acrisoare!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking