Sarmale in varza murata

Postat de gicuta69 in Mancaruri cu carne
19 Mai 2015 | 6484 vizualizari
Sarmale in varza murata

Ingrediente

  • 2 verze murate potrivite
  • 1 kg de carne tocata (porc si vita)
  • 3 cepe mari
  • o cescuta cu orez
  • o lingura cu pasta de tomate
  • o lingurita cimbru
  • o lingurita piper
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • 250 ml vin alb
  • 50 ml ulei
  • apa

Mod de preparare

Mai intai spalam varza si o lasam in apa rece,2-3 ore.

Carnea tocata o punem intr-un castron.Peste carne adaugam ceapa data pe razatoarea cu orificii mici, orezul( spalat in apa rece), cimbru, sare si piper. Amestecam bine si dam deoparte pana pregatim frunzele de varza.

Varza o  desfacem in foi potrivit de mari carora le taiem cotoarele si nervurile mai groase.

Formam sarmalele punand in centrul fiecarei bucati de varza ,carne( cat o nuca), rulam foaia iar capetele le introducem inauntru cu degetul aratator. Le asezam intr-o cratita pe fundul careia am pus frunze de varza (varza tocata) si foile de dafin. Presaram printre sarmale piper si cimbru,si deasupra punem iarasi frunze de varza ( varza tocata), adaugam vinul, uleiul si apa cat sa le acopere.Punem cratita pe aragaz si cand sarmalele incep  sa clocoteasca introducem cratita in cuptorul incalzit, la foc mic pentru circa 4 ore. Mai adaugam apa din cand in cand. Cu o jumatate de ora inainte sa oprim focul, inlaturam fruzele de varza de deasupra si adaugam pasta de tomate dizolvata in putina apa. Se servesc calde, alaturi de mamaliguta si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in varza murata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalele casei

Postat de mihaelar63

Sarmalele casei

Se scurge varza murata de zeama .Se desfac frunzele. Fiecare frunza se curata de nervurile mai groase si se imparte in doua . Pasatul se spala bine din mai multe ape si se lasa la...

Citeste continuarea

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Postat de lucy2002

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Varza murata se desface si se tine in apa rece. Daca varza este foarte sarata si acra, ii schimbam apa de mai multe ori. Cu ajutorul cutitului taiem nervurile si cotoarele lasaind parte fina a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2015, 10:42
Bune
la 19.05.2015, 10:43
la 19.05.2015, 10:44
la 19.05.2015, 10:45
Bune!
la 19.05.2015, 10:46
bune bune

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking