Ingrediente
- 1 kg carne tocata porc
- 500 g coasta afumata
- 1 cana orez
- 3 cepe
- 2-3 linguri bulion
- 1-2 verze murate
- marar
- piper boabe
- 1 lingurita de condiment pentru sarmale
- sare
- 100 ml ulei
Mod de preparare
Incepem cu mici" lacramioare" :)
Curatam cepele ,le spalam,le tocam marunt .Orezul il alegem,apoi il spalam .
Intr-o cratita , punem 50 ml ulei si calim ceapa,carnea si orezul. Cand s-au rumenit putin , adaugam bulionul.
Scoatem compozitia intr-un lighean de bucatarie ,apoi adaugam sare,condimentul pentru sarmale si marar( spalat si tocat marunt) .
Spalam varza si scoatem fiecare frunza ,usor ca sa nu se rupa .La fiecare foaie de varza taiem cotorul,apoi taiem pe jumatate. Pe fiecare jumatate de foaie punem o lingura de compozitie de sarmale .Infasuram apoi sarmaua si indoim capetele in interior ,ca sa nu se desfaca. Cotoarele care au ramas ,le putem toca marunt.
Intr-o cratita mai inalta unsa cu ulei adaugam varza tocata marunt sau cotoarele tocate,iar peste stratul de varza asezam sarmalele in sensul acelor de ceasornic .
Coasta de porc o portionam si asezam cate una- doua bucati intre sarmale.
Dupa ce asezam toate sarmalele in cratita,punem apa cat sa le acopere putin .
Punem cratita in cuptor la foc potrivit .Cand sunt aproape gata , mai adaugam inca 2 linguri de bulion diluat cu putina apa. Mai lasam 5-10 minute sa se rumeneasca putin si sarmalele sunt gata pentru a fi servite!
P.S : Farfuria de prezentare a zburat :d
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale moldovenesti cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|