Sarmale rasucite - ca la rusi

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
7 Oct 2019 | 5158 vizualizari
Sarmale rasucite - ca la rusi

 De cum am vazut reteta aceasta pe un site culinar rusesc nu am mai avut somn bun. Curiozitatea culinara mi-a fost incitata de pregatirea frunzelor de varza prin congelare si prin modul de impachetare. Sunt foarte multumita de rezultat. Reteta ruseasca prevedea si usturoi dar eu nu am folosit. In plus am pus crupe de porumb care sunt preferatele familiei in sarmale.  

Ingrediente

  • 500 mix carne tocata vita+ porc [ de casa ]
  • 300 gr salam de casa vita + porc- taiat cubulete marunte
  • 300 gr kaizer feliat
  • 100 gr slaninuta afumata -taiata cubulete
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 500 ml bulion de rosii proaspat
  • 200 gr orez cu bob mare
  • 200 gr pasat-crupe de porumb
  • 1 pahar vin alb
  • 1 pahar apa
  • 2 cepe
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita rasa piper macinat
  • crengute de marar si cimbru uscat
  • sare

Mod de preparare

  1.  Varza se pune la congelat timp de 24 ore.
  2. Eu am desfacut frunzele ca asa prevedea reteta originala  Din practica am realizat ca se poate lucra a doua zi frumos cu ea dupa ce se decongeleaza.
  3. A doua zi dupa decongelare aveti frunze flexibile si moi cu care se poate lucra foarte bine.
  4. Indepartati nervurile prea proieminente ale frunzei de varza.
  5. Impartiti frunza in doua daca este prea mare.
  6. Spalati crupele de porumb din mai multe ape pana indepartati partea albiciosa si ramne doar cea galbena.
  7. Puneti la infoiat in  apa cateva ore orezul si pasatul.
  8. Caliti ceapa, slaninuta, salamul in ulei si adaugati la calire si orezul.
  9. Cand orezul devine sticlos, se pune si carnea tocata si boiaua.
  10. Amestecati, sarati, piperati. Daca amestecul va pare prea uscat, puneti putin bulion.
  11. Eu mereu gust compozitia pentru sarmale, asa ca mai sarez daca este nevoie.
  12. Dupa ce amestecul de sarmale s-a racit, se pune cu o lingura pe lungimea frunzei, se ruleaza si apoi se rasuceste ca si o spirala.
  13. Fara frica!!! Sarmalele nu se vor desface. In plus se lucreaza mult mai repede decat impachetatul clasic.
  14. Intr-un vas ceramic [eu am folosit vasul grecesc gaastra ] am pus pe fund marar,foi de dafin  si cimbru uscat.
  15. Se asaza sarmalele rasucite in vas. Deasupra se pune feliile de kaizer.
  16. Se toarna deasupra sarmalelor apa indoita cu vin si bulionul proaspat de rosii. Sarati usor.
  17. Am pus vasul acoperit la cuptor, acoperit,timp de o ora. Apoi am luat capacul si am mai lasat inca 30 minute sa se rumeneasca.
  18. Nu am mai pus ulei suplimentar pe sarmale pentru ca a fost eliberata grasime de kaizerul ce s-a copt.
  19. La fel nici sare nu amai fost, prea multa nevoie. Bulionul si kaizerul erau sarate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale rasucite - ca la rusi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Friptura de ied cu ceapa rosie si usturoi

Postat de mihaelar63

Friptura de ied cu ceapa rosie si usturoi

Carnea de ied se spala si se curata cu atentie . Iedul nostru a fost foarte frumos si curat . Depinde cum lucreaza cine il sacrifica . Am presarat peste carne oregano, sare, piper si boia...

Citeste continuarea

Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

Postat de Caty

Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

Iata cum se prepara Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat Am spalat carnea, am uscat-o usor cu prosoape de hartie, am taiat-o bucati. Am pus mai intai in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2019, 23:15
Pffff si varza, unde-i varza? De care-i varza? Ai omis-o la ingrediente Mi se pare interesanta umplutura, cu pasat si mezeluri Cred că e pe gustul Zmeișorilor!
la 07.10.2019, 23:19
A aparut si varza . Daca a fost de la congelator , am uitat de ea .
Am avut salam de casa si am pus in amintirea vremurilor apuse . Atunci nu prea aveam carne si faceam doar cu salam
la 08.10.2019, 00:19
la 08.10.2019, 06:55
Bune!
la 08.10.2019, 07:45
Yummm, n-am făcut, n-am păpat așa sarmale!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking