Ingrediente
- 500 mix carne tocata vita+ porc [ de casa ]
- 300 gr salam de casa vita + porc- taiat cubulete marunte
- 300 gr kaizer feliat
- 100 gr slaninuta afumata -taiata cubulete
- 100 ml ulei floarea soarelui
- 500 ml bulion de rosii proaspat
- 200 gr orez cu bob mare
- 200 gr pasat-crupe de porumb
- 1 pahar vin alb
- 1 pahar apa
- 2 cepe
- 2 foi dafin
- 1 lingurita boia
- 1 lingurita rasa piper macinat
- crengute de marar si cimbru uscat
- sare
Mod de preparare
- Varza se pune la congelat timp de 24 ore.
- Eu am desfacut frunzele ca asa prevedea reteta originala Din practica am realizat ca se poate lucra a doua zi frumos cu ea dupa ce se decongeleaza.
- A doua zi dupa decongelare aveti frunze flexibile si moi cu care se poate lucra foarte bine.
- Indepartati nervurile prea proieminente ale frunzei de varza.
- Impartiti frunza in doua daca este prea mare.
- Spalati crupele de porumb din mai multe ape pana indepartati partea albiciosa si ramne doar cea galbena.
- Puneti la infoiat in apa cateva ore orezul si pasatul.
- Caliti ceapa, slaninuta, salamul in ulei si adaugati la calire si orezul.
- Cand orezul devine sticlos, se pune si carnea tocata si boiaua.
- Amestecati, sarati, piperati. Daca amestecul va pare prea uscat, puneti putin bulion.
- Eu mereu gust compozitia pentru sarmale, asa ca mai sarez daca este nevoie.
- Dupa ce amestecul de sarmale s-a racit, se pune cu o lingura pe lungimea frunzei, se ruleaza si apoi se rasuceste ca si o spirala.
- Fara frica!!! Sarmalele nu se vor desface. In plus se lucreaza mult mai repede decat impachetatul clasic.
- Intr-un vas ceramic [eu am folosit vasul grecesc gaastra ] am pus pe fund marar,foi de dafin si cimbru uscat.
- Se asaza sarmalele rasucite in vas. Deasupra se pune feliile de kaizer.
- Se toarna deasupra sarmalelor apa indoita cu vin si bulionul proaspat de rosii. Sarati usor.
- Am pus vasul acoperit la cuptor, acoperit,timp de o ora. Apoi am luat capacul si am mai lasat inca 30 minute sa se rumeneasca.
- Nu am mai pus ulei suplimentar pe sarmale pentru ca a fost eliberata grasime de kaizerul ce s-a copt.
- La fel nici sare nu amai fost, prea multa nevoie. Bulionul si kaizerul erau sarate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale rasucite - ca la rusi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|