Se iau 2-3 linguri încărcate din salata de boeuf, începută și căreia i s-a "stricat fața"/decorul.
https://www.bucataras.ro/retete/salata-de-boeuf-84903.html
Salata se desface cu grijă ca să nu se rupă foile, se spală sub jet de apă (fară să se rupă), se tamponează cu hârtie absorbantă și se lasă apoi să se mai înmoaie puțin.
Roșiile se spală, se șterg cu un prosop de hârtie, se înjumătățesc, se golesc de semințe și se șterg, de asemenea, cu un prosop de hârtie, ca să fie uscate.
Ardeiul se spală, se taie în două, se curăță de cotor și semințe/
Când foile de salată s-au uscat și înmuiat puțin, se ia câte una, se taie în jumătate, se îndepărtează nervurile centrale (care sunt tari), după care se pune pe o jumătate de foaie, o linguriță de salată de boeuf și se rulează, ascunzând în părțile laterale capetele, la fel ca la sarmalele umplute cu carne.
Când se termină toată salata boeuf, se așează sărmăluțele aperitiv pe platou, sau pe farfurii. Se pot așeza câte 3-4 sărmăluțe aperitiv într-o jumătate de roșie, sau într-o jumătate de ardei gras, pregătite în prealabil. De asemenea, sărmăluțele se pot aranja frumos pe o foaie de salată.
Se ornează platoul, sau farfuria cu felii de roșii, foi mici de salată (care nu pot fi rulate) măsline și alte elemente de decor pe care le aveți la îndemână.