Sarmalute aperitiv, umplute cu salata boeuf
Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri 27 Dec 2017 | 2825 vizualizari
Platoul cu salată de boeuf este deja început, i s-a stricat decorul și "nu mai are față" ca să fie pus pe masă, în fața musafirilor? Am găsit o soluție pentru rezolvarea acestei situații.
De fapt, există mai multe soluții. Puteți face porții individualizate, pe care să le decorați din nou, sau puteți face rulouri de șuncă, umplute cu salată de boeuf.
https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-rulouri-de-sunca-umplute-cu-salata-boeuf-84961.html
Aceste sărmăluțe aperitiv (care sunt tot creație proprie, sau originale, cum scria un bucătăraș simpatic, referindu-se la oamenii mei de zăpadă!) au apărut pentru că m-am gândit nu numai la o altă formă de prezentare a salatei boeuf (în afară de platou, porție individulizată și rulou, așa cum am postat aici), ci și o modalitate de a recupera constructiv o salată care prin servire și-a "pierdut fața festivă".
E puțin de migălit și de îndeplinit niște condiții ale ingredientelor, dar rezultatul este pozitiv și creează un efect surpriză foarte plăcut.
În plus, salata mai taie din gustul onctuos al maionezei din salata boeuf, așa că rezultatul este savuros!
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 18 sărmăluțe aperitiv (dar numărul lor depinde de mărimea salatei și de starea și manevrarea frunzelor de salată). Evident, puteți multiplica ingredientele și porțiile, dacă doriți...
Inapoi la reteta
|