Sarmalute aperitiv, umplute cu salata boeuf

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
27 Dec 2017 | 2846 vizualizari
Sarmalute aperitiv, umplute cu salata boeuf

Platoul cu salată de boeuf este deja început, i s-a stricat decorul și "nu mai are față" ca să fie pus pe masă, în fața musafirilor? Am găsit o soluție pentru rezolvarea acestei situații. De fapt, există mai multe soluții. Puteți face porții individualizate, pe care să le decorați din nou, sau puteți face rulouri de șuncă, umplute cu salată de boeuf. https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-rulouri-de-sunca-umplute-cu-salata-boeuf-84961.html Aceste sărmăluțe aperitiv (care sunt tot creație proprie, sau originale, cum scria un bucătăraș simpatic, referindu-se la oamenii mei de zăpadă!) au apărut pentru că m-am gândit nu numai la o altă formă de prezentare a salatei boeuf (în afară de platou, porție individulizată și rulou, așa cum am postat aici), ci și o modalitate de a recupera constructiv o salată care prin servire și-a "pierdut fața festivă". E puțin de migălit și de îndeplinit niște condiții ale ingredientelor, dar rezultatul este pozitiv și creează un efect surpriză foarte plăcut. În plus, salata mai taie din gustul onctuos al maionezei din salata boeuf, așa că rezultatul este savuros!  Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 18 sărmăluțe aperitiv (dar numărul lor depinde de mărimea salatei și de starea și manevrarea frunzelor de salată). Evident, puteți multiplica ingredientele și porțiile, dacă doriți...

Ingrediente

  • 3 linguri încărcate de salată de boeuf
  • 1 salată mare
  • 2 roșii mari
  • 1 ardei gras
  • 8-10 măsline
  • felii de roșii
  • alte elemente de decor

Mod de preparare

Se iau 2-3 linguri încărcate din salata de boeuf, începută și căreia i s-a "stricat fața"/decorul.

https://www.bucataras.ro/retete/salata-de-boeuf-84903.html

Salata se desface cu grijă ca să nu se rupă foile, se spală sub jet de apă (fară să se rupă), se tamponează cu hârtie absorbantă și se lasă apoi să se mai înmoaie puțin.

Roșiile se spală, se șterg cu un prosop de hârtie, se înjumătățesc, se golesc de semințe și se șterg, de asemenea, cu un prosop de hârtie, ca să fie uscate.

Ardeiul se spală, se taie în două, se curăță de cotor și semințe/

Când foile de salată s-au uscat și înmuiat puțin, se ia câte una, se taie în jumătate, se îndepărtează nervurile centrale (care sunt tari), după care se pune pe o jumătate de foaie, o linguriță de salată de boeuf și se rulează, ascunzând în părțile laterale capetele, la fel ca la sarmalele umplute cu carne.

Când se termină toată salata boeuf, se așează sărmăluțele aperitiv pe platou, sau pe farfurii. Se pot așeza câte 3-4 sărmăluțe aperitiv într-o jumătate de roșie, sau într-o jumătate de ardei gras, pregătite în prealabil. De asemenea, sărmăluțele se pot aranja frumos pe o foaie de salată.

 

Se ornează platoul, sau farfuria cu felii de roșii, foi mici de salată (care nu pot fi rulate) măsline și alte elemente de decor pe care le aveți la îndemână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute aperitiv, umplute cu salata boeuf" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (47)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cartofi noi cu cascaval la cuptor

Postat de ela

Cartofi noi cu cascaval la cuptor

Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare si legume deshidratate, timp de 15 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa, la foc mic. Ii scoatem intr-o sita si ii lasam la scurs....

Citeste continuarea

Carnaciori in halat de branza si cartofi

Postat de Doinavar

Carnaciori in halat de branza si cartofi

Puneti cartofii spalati la fiert in coaja, intr-un litru de apa rece, 20-25 minute. Dupa ce au fiert, lasati-i putin sa se racoreasca, curatati coaja si puneti-i intr-un castron si ii zdrobiti cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2017, 15:47
la 27.12.2017, 15:47
la 27.12.2017, 15:48
Mulțumesc frumos, Mimi!
la 27.12.2017, 15:48
Mulțumesc frumos, Motănel!
la 27.12.2017, 16:02
Faina idee!

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking