Sarmalute cu ceapa verde si ciolan afumat

Postat de Dea_Dea in Porc
4 Mai 2013 | 4607 vizualizari
Sarmalute cu ceapa verde si ciolan afumat

Sarmalutele sunt minunate , de fiecare data am succesc cu ele :))

Ingrediente

  • PT OPARIT AVEM NEVOIE:
  • 2 verze
  • apa
  • 2 linguri otet
  • COMPOZITIE SARMALE
  • 500 gr carne tocata de porc
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 2 linguri ulei
  • o legatura ceapa verde
  • 100 gr orez
  • marar
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • MAI AVEM NEVOIE DE :
  • ciolan afumat
  • 1 lingura pasta de rosii
  • bors magic
  • 2 linguri apa

Mod de preparare

OPARIREA VERZEI:

Se pune apa la clocotit cu otet, varza se curata de cotor(se scoate),Cand apa clocoteste punem varza cu golul in jos.

Varza se lasa pana frunza isi schimba culoarea in verde deschis si se inmoaie. Se scoate frunza cu frunza si se taie in 2 sau in 4 , depinde cate este de mare frunza.

COMPOZITIA:

Carnea se pune in castron, se spala orezul bine si se adauga peste carne. ntr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa toacata si lasam la calit 5 minute, se adauga pasta de rosii, sare, piper, marar si cimbru , se mai lasa 2-3 minute sa se intrepatrunda aromele. Se lasa la racorit si se pune peste carne si se omogenizeaza.

Se ia frunza de varza, se pune cu lingurita compozitia de carne, se ruleaza strans, iar la final se baga capetele inauntru.

Se toaca varza se pune in fundul oalei , se pune ciolanul afumat , taiat bucati , se aseaza sarmalele si se mai pune un rand de varza tocata.

Se acopera cu apa si se pun pe foc mare pana dau in clocot , iar apoi se lasa la foc mic  1 -2 ore (depinde de varza).

Cand sunt apropate fierte se adauga bors magic si pasta de rosii diluata cu apa si se mai lasa 10-20 min ..si se stinge focul

POFTA BUNA!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu ceapa verde si ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale in foi de varza acra si afumatura

Postat de gicuta69

Sarmale in foi de varza acra si afumatura

Am spalat varza si am lasat-o in apa rece vreo 4 ore. Am curatat ceapa, am spalat-o si am tocat-o marunt . Am incins uleiul intr-o tigaie si am calit ceapa impreuna cu orezul spalat. Cand s-au...

Citeste continuarea

Coaste de porc dulci picante

Postat de merisor67

Coaste de porc dulci picante

Condimentăm coastele de porc cu sare, piper, boia de ardei și cimbrișor și le tragem la tigaie, în puțin ulei, pentru 1-2 minute, până se rumenesc ușor pe toate părțile, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2013, 18:40
yamiiiiiiii
la 04.05.2013, 18:41
Eu vreau ciolanul....
la 04.05.2013, 18:41
Dea, cand ai avut timp sa le faci pe toate ? Bravo !
la 04.05.2013, 18:45
Eu nu am facut sarmalute asa ca o sa vin la tine sa pap una
la 04.05.2013, 18:45
Ela astazi , stati ca astea sunt pentru ai mei , am gatit si pentu mine de dieta

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking