Sarmalute de primavara in foi de tei Pastele cailor la slow cooker Crock–Pot

Postat de Ksenya in Slow Cooker
20 Mai 2020 | 283 vizualizari

  Sunt sarmalute foarte bune, usor digerabile. Metoda de preparare la slow cooker le confera un gust delicat.   Le-am denumit astfel, deoarece majoritatea ingredientelor folosite sunt primele iesite primavara devreme,  in gradina sau in piata. Apoi, frunzele -ingredientul vedeta a acestor sarmale, se recolteaza de preferat pana la sfarsitul lunii mai, adica pana de Pastele cailor sau altfel zis Ispas sau Inaltare.  Foile de tei se culeg primavara de la lastarii tineri, frunzele din varful crengutelor fiind fragede ce si le face mai fine decat cele de vita de vie. Se pot si conserva pentru iarna. Am incercat si eu cateva, deja le-am depozitat in camara, revin dupa ce testez metoda.  Deci mai aveti timp sa trageti o fuga la padure!        

Inapoi la reteta

Comentarii (15)

la 20.05.2020, 14:42
Cu frunze de tei nu am incercat . Bravo
la 20.05.2020, 14:54
N-am făcut/mâncat sărmăluțe în foi de tei, dar cred că sunt asemănătoare cu cele în foi de viță, care-mi plac foarte mult...!
la 20.05.2020, 15:15
la 20.05.2020, 15:38
la 20.05.2020, 16:29
Buna idee! De incercat!
la 20.05.2020, 16:31
Minunate!
la 20.05.2020, 16:50
la 20.05.2020, 20:02
Bune!
la 20.05.2020, 22:04
Grozav de bune! Imi place ideea!
la 20.05.2020, 22:25
la 21.05.2020, 04:48
Tare bine arata!
la 21.05.2020, 10:07
Cred ca sunt tare bune!
la 21.05.2020, 20:20
In foi de tei nu am mancant, nici nu am facut niciodata, dar trebuie sa fie gustoase!
la 21.05.2020, 22:58
la 23.05.2020, 09:12

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking