Sarmalute de primavara in foi de tei Pastele cailor la slow cooker Crock–Pot
Postat de Ksenya in Slow Cooker 20 Mai 2020 | 3223 vizualizari
Sunt sarmalute foarte bune, usor digerabile. Metoda de preparare la slow cooker le confera un gust delicat.
Le-am denumit astfel, deoarece majoritatea ingredientelor folosite sunt primele iesite primavara devreme, in gradina sau in piata. Apoi, frunzele -ingredientul vedeta a acestor sarmale, se recolteaza de preferat pana la sfarsitul lunii mai, adica pana de Pastele cailor sau altfel zis Ispas sau Inaltare.
Foile de tei se culeg primavara de la lastarii tineri, frunzele din varful crengutelor fiind fragede ce si le face mai fine decat cele de vita de vie. Se pot si conserva pentru iarna. Am incercat si eu cateva, deja le-am depozitat in camara, revin dupa ce testez metoda.
Deci mai aveti timp sa trageti o fuga la padure!
Inapoi la reteta
|