Sarmalute de primavara in foi de tei Pastele cailor la slow cooker Crock–Pot

Postat de Ksenya in Slow Cooker
20 Mai 2020 | 281 vizualizari
Sarmalute de primavara in foi de tei Pastele cailor la slow cooker Crock–Pot

  Sunt sarmalute foarte bune, usor digerabile. Metoda de preparare la slow cooker le confera un gust delicat.   Le-am denumit astfel, deoarece majoritatea ingredientelor folosite sunt primele iesite primavara devreme,  in gradina sau in piata. Apoi, frunzele -ingredientul vedeta a acestor sarmale, se recolteaza de preferat pana la sfarsitul lunii mai, adica pana de Pastele cailor sau altfel zis Ispas sau Inaltare.  Foile de tei se culeg primavara de la lastarii tineri, frunzele din varful crengutelor fiind fragede ce si le face mai fine decat cele de vita de vie. Se pot si conserva pentru iarna. Am incercat si eu cateva, deja le-am depozitat in camara, revin dupa ce testez metoda.  Deci mai aveti timp sa trageti o fuga la padure!        

Ingrediente

  • Foi de tei de la lastari tineri
  • 500 g ceafa porc sau carne de porc cu un pic de grasime
  • Un praz mare
  • 4 cepe
  • Un morcov mare
  • 2 linguri pasta de rosii
  • O ceasca de orez
  • 4-5 linguri ulei pentru sotat
  • 2-3 linguri pentru vas.
  • Verdeata de primavera (cozi de ceapa verde,patrunjel,loboda,spanac,marar) dupa plac
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust.
  • O crenguta de cimbru
  • O cana de bors de buna calitate.

Mod de preparare

 

Carnea se toaca la cutit si se pune intr un castron mare.

 Ceapa si partea alba a prazului se toaca marunt si se soteaza 5-6 minute in ulei.

 Se adauga morcovul dat prin razatoarea mica si partea verde a prazului, se mai soteaza 3 minute si se adauga peste carne impreuna cu restul ingredientelor.

 Foile se lasa timp de un minut in apa clocotita, apoi se scot si se introduc intr-un vas cu apa rece. Se lasa la scurs.

 Se formeaza sarmalutele si se asaza in vasul de ceramica in care prealabil s-au adaugat 2 -3 linguri de ulei. Se formeaza si se asaza astfel sarmalele pana se termina compozitia.

 Se adauga o crenguta de cimbru si se toarna cana de bors, apoi se completeaza cu apa, pana sunt acoperite sarmalele.

 Se seteaza aparatul pe "high" pentru 7 ore.

Se servesc cu smantana si ardei iute.

Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de primavara in foi de tei Pastele cailor la slow cooker Crock–Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Macrou cu lamaie gatit la slow cooker Crock-Pot

Postat de Constelatialeu

Macrou cu lamaie gatit la slow cooker Crock-Pot

Pentru ca am gasit macrou deja curatat a fost simplu, doar l-am spalat si l-am portionat in rondele, am presarat sare si piper. Am pus uleiul in vasul slow cooker-ului Crock-Pot ,  am...

Citeste continuarea

Puiul generalului Tso la slow cooker Crock-Pot

Postat de mitinita

Puiul generalului Tso la slow cooker Crock-Pot

Intr-o tigaie adaugam cele doua linguri de ulei si la foc mediu prajim amidonul, cu sarea, piperul si usturoiul pudra. Luam tigaia deoparte. Pieptul de pui se taie in bucati de marime egala....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 22 %
899.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 20.05.2020, 14:42
Cu frunze de tei nu am incercat . Bravo
la 20.05.2020, 14:54
N-am făcut/mâncat sărmăluțe în foi de tei, dar cred că sunt asemănătoare cu cele în foi de viță, care-mi plac foarte mult...!
la 20.05.2020, 15:15
la 20.05.2020, 15:38
la 20.05.2020, 16:29
Buna idee! De incercat!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking