Sarmalute de primavara in foi de tei Pastele cailor la slow cooker Crock–Pot

Postat de Ksenya in Slow Cooker
20 Mai 2020 | 2935 vizualizari
Sarmalute de primavara in foi de tei Pastele cailor la slow cooker Crock–Pot

  Sunt sarmalute foarte bune, usor digerabile. Metoda de preparare la slow cooker le confera un gust delicat.   Le-am denumit astfel, deoarece majoritatea ingredientelor folosite sunt primele iesite primavara devreme,  in gradina sau in piata. Apoi, frunzele -ingredientul vedeta a acestor sarmale, se recolteaza de preferat pana la sfarsitul lunii mai, adica pana de Pastele cailor sau altfel zis Ispas sau Inaltare.  Foile de tei se culeg primavara de la lastarii tineri, frunzele din varful crengutelor fiind fragede ce si le face mai fine decat cele de vita de vie. Se pot si conserva pentru iarna. Am incercat si eu cateva, deja le-am depozitat in camara, revin dupa ce testez metoda.  Deci mai aveti timp sa trageti o fuga la padure!        

Ingrediente

  • Foi de tei de la lastari tineri
  • 500 g ceafa porc sau carne de porc cu un pic de grasime
  • Un praz mare
  • 4 cepe
  • Un morcov mare
  • 2 linguri pasta de rosii
  • O ceasca de orez
  • 4-5 linguri ulei pentru sotat
  • 2-3 linguri pentru vas.
  • Verdeata de primavera (cozi de ceapa verde,patrunjel,loboda,spanac,marar) dupa plac
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust.
  • O crenguta de cimbru
  • O cana de bors de buna calitate.

Mod de preparare

 

Carnea se toaca la cutit si se pune intr un castron mare.

 Ceapa si partea alba a prazului se toaca marunt si se soteaza 5-6 minute in ulei.

 Se adauga morcovul dat prin razatoarea mica si partea verde a prazului, se mai soteaza 3 minute si se adauga peste carne impreuna cu restul ingredientelor.

 Foile se lasa timp de un minut in apa clocotita, apoi se scot si se introduc intr-un vas cu apa rece. Se lasa la scurs.

 Se formeaza sarmalutele si se asaza in vasul de ceramica in care prealabil s-au adaugat 2 -3 linguri de ulei. Se formeaza si se asaza astfel sarmalele pana se termina compozitia.

 Se adauga o crenguta de cimbru si se toarna cana de bors, apoi se completeaza cu apa, pana sunt acoperite sarmalele.

 Se seteaza aparatul pe "high" pentru 7 ore.

Se servesc cu smantana si ardei iute.

Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de primavara in foi de tei Pastele cailor la slow cooker Crock–Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Chec aperitiv

Postat de Oana

Chec aperitiv

Amesteca ouale intregi cu smantana, faina, praful de copt si untul moale taiat cubulete. Adauga porumbul scurs bine, ardeiul capia tocat cubuletele, jambonul de curcan maruntit, maslinele negre...

Citeste continuarea

Tocanita din carne de curcan, pui si porc, la slow cooker Crock Pot

Postat de panacris

Tocanita din carne de curcan, pui si porc, la slow cooker Crock Pot

Carnea de porc, curcan și cea de pui se spală apoi se porționează. Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent se pun bucățile de carne, se adaugă,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2020, 14:42
Cu frunze de tei nu am incercat . Bravo
la 20.05.2020, 14:54
N-am făcut/mâncat sărmăluțe în foi de tei, dar cred că sunt asemănătoare cu cele în foi de viță, care-mi plac foarte mult...!
la 20.05.2020, 15:15
la 20.05.2020, 15:38
la 20.05.2020, 16:29
Buna idee! De incercat!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking