Sarmalute in foi de varza dulce, fierte in suc de rosii

Postat de vasimur in Mancaruri cu carne
12 Noi 2018 | 5442 vizualizari

Toamna, când frunzele de viță de vie nu mai sunt bune iar varza încă nu s-a murat, delicioasele sarmale pot fi învelite și în foi de varză dulce, care se găsește din belșug. Pentru ca să putem rula sarmalele, frunzele de varză dulce trebuie opărite în prealabil, în apă fierbinte cu sare. Sarmalele au la bază carnea tocată amestecată cu orez și cu alte ingrediente, învelită, de regulă, în foi de varză (proaspătă sau murată), de viță de vie, hrean sau ștevie etc. în formă de rulou. Dacă dorim ca sarmalele să fie de post, înlocuim carnea din umplutură cu ciuperci, soia, legume tocate și eventual păsat de porumb (crupe) în loc de orez. Cele cu păsat de porumb și hribi (uscați pe lespede, în cuptorul de pâine), sunt preferatele mele, de când eram copil. Erau specialitatea bunicii mele din partea mamei. Din ingredientele de mai jos au rezultat 30 sarmale, ceva mai mari, deoarece am tăiat frunzele de varză, doar în două bucăți. Rețetă românească.

Inapoi la reteta

Comentarii (8)

la 12.11.2018, 17:42
Foarte gustoase, mai ales cu smântână...!
la 12.11.2018, 18:13
la 12.11.2018, 19:11
Bune!
la 12.11.2018, 19:59
Bune-bune
la 13.11.2018, 18:46
Sarmalutele cu varza sunt preferatele mele! As servi 4-5, daca mai aveti!
la 13.11.2018, 19:33
Mulțumesc mult, dragi bucătărași!
la 16.11.2018, 19:05
Foarte bune, mai ales asa cu smantana! Acestea in varza dulce imi plac cel mai mult!
la 17.11.2018, 12:08
Bune!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking