Sarmalute in foi de varza dulce, fierte in suc de rosii
Postat de vasimur in Mancaruri cu carne 12 Noi 2018 | 5442 vizualizari
Toamna, când frunzele de viță de vie nu mai sunt bune iar varza încă nu s-a murat, delicioasele sarmale pot fi învelite și în foi de varză dulce, care se găsește din belșug. Pentru ca să putem rula sarmalele, frunzele de varză dulce trebuie opărite în prealabil, în apă fierbinte cu sare. Sarmalele au la bază carnea tocată amestecată cu orez și cu alte ingrediente, învelită, de regulă, în foi de varză (proaspătă sau murată), de viță de vie, hrean sau ștevie etc. în formă de rulou. Dacă dorim ca sarmalele să fie de post, înlocuim carnea din umplutură cu ciuperci, soia, legume tocate și eventual păsat de porumb (crupe) în loc de orez. Cele cu păsat de porumb și hribi (uscați pe lespede, în cuptorul de pâine), sunt preferatele mele, de când eram copil. Erau specialitatea bunicii mele din partea mamei.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 30 sarmale, ceva mai mari, deoarece am tăiat frunzele de varză, doar în două bucăți.
Rețetă românească.
Inapoi la reteta
|