Ingrediente
- 1 kg orez
- 500 gr pasta de tomate dulce
- 1,5 kg ceapa
- 4 oua
- 400 ml ulei
- 1 lingurita piper macinat
- condimente de sarmale-1 lingurita
- ierburi aromate-1 lingurita tarhon
- sare dupa gust
- 1 kg carne tocata de vita
- 2 kg carne tocata de porc
- 1 lingurita boia de ardei iute
- 1 varza murata
- foi de vita oparite
Mod de preparare
Am spalat, am pregatit oala de lut a mamei, am lasat la scurs si m-am apucat de bucatarit! :)
Se curata ceapa, toaca marunt si se pune la prajit, lasam doar sa se caleasca putin si oprim focul.
Punem intr-o oala orezul, il spalam bine, adaugam apa cam de un deget deasupra orezului si il punem pe foc cateva minute, pana ce orezul cuprinde apa, oprim focul si turnam orezul peste ceapa prajita, adaugam pasta de tomate, ouale, carnea tocata, condimente, sare, ierburi aromate, piper macinat si amestecam totul foarte bine.
Taiem frunzele de varza in foi cam cat o palma de mari si punem peste ele o lingura de compozitie, apoi rulam facem dopuri la capete si asezam frumos in oala de fiert; tot asa facem si cu foile de vita, pana cand se termina compozitia, apoi adaugam apa cat cuprinde si dam oala la cuptor, la foc potrivit pana sarmalutele vor fi fierte.
Se servesc simple sau cu smantana.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|