Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor, cea mai gustoasa reteta
Postat de epurasha2bb in Porc 9 Mar 2010 | 23729 vizualizari
Sarmalele in oala de lut necesita o mai mare pregatire dar se merita, au un gust minunat! Iata ce trbeuie sa facem: in primul rand pregatim vasul de lut astfel: daca nu e folosit de mult puneti apa in el cu boabe de piper, foi de dafin si crengute de cimbru si lasati la foc mic maxim o ora in cuptor sau pe foc mic pe o sita speciala sa nu fie direct pe foc ca aromele sa se imprime in peretii vasului.Apoi il spalati cu apa usor calduta si il puteti folosi la sarmale. Facem aceasta operatiune tocmai pentru a ne asigura ca vasul nu a luat un miros urat in timpul cat a fost nefolosit.Daca l-ati folosit de curand si e curat, nu faceti decat sa-l scufundati in apa rece pana deasupra lui cu capac cu tot si il tineti asa o jumatate de ora, apoi il puteti folosi.
Pentru Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor, cea mai gustoasa reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
Inapoi la reteta
|