Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor, cea mai gustoasa reteta

Postat de epurasha2bb in Porc
9 Mar 2010 | 23786 vizualizari

Sarmalele in oala de lut necesita o mai mare pregatire dar se merita, au un gust minunat! Iata ce trbeuie sa facem: in primul rand pregatim vasul de lut astfel: daca nu e folosit de mult puneti apa in el cu boabe de piper, foi de dafin si crengute de cimbru si lasati la foc mic maxim o ora in cuptor sau pe foc mic pe o sita speciala sa nu fie direct pe foc ca aromele sa se imprime in peretii vasului.Apoi il spalati cu apa usor calduta si il puteti folosi la sarmale. Facem aceasta operatiune tocmai pentru a ne asigura ca vasul nu a luat un miros urat in timpul cat a fost nefolosit.Daca l-ati folosit de curand si e curat, nu faceti decat sa-l scufundati in apa rece pana deasupra lui cu capac cu tot si il tineti asa o jumatate de ora, apoi il puteti folosi. Pentru Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor, cea mai gustoasa reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 

Inapoi la reteta

Comentarii (18)

la 09.03.2010, 14:06
la 09.03.2010, 16:06
arata super si cred k si gustul e pe masura
la 09.03.2010, 16:18
Cele mai bune sarmalute ies in vasul de lut,eu numaia sa le fac,nu suntem foarte mari devoratori dar cand ies sarmalele din cuptor ,se bat turcii la gurile noastre
la 09.03.2010, 18:34
vai ce frumos arata.....si de bune ...cred ca nu mai e cazul sa spun.... sunt terminata dupa sarmalute.... . cred ca un vas din asta plin as manca si tot nu ar fi de ajuns....
la 09.03.2010, 21:12
Iamiiiii, delicioase! Iepuraso, cu ce speli vasul dupa ce ai facut sarmale??ca cica nu e bine sa dai cu detergent de vase...dar cum? altfel eu nu pot sa-l spal ca lumea...ramane patat...
la 09.03.2010, 21:59
arata extraordinar!
la 10.03.2010, 01:15
am cumparat si eu un vas din asta duminica si am citit ca cel mai bine se spala in masina de vase,sau se spala normal cu detergent si se lasa sa se usuce singur,natural,cu gura in jos,asa cica nu ramane nici mirosul de la mancarea facuta si nici nu ramane patat,asta scria pe eticheta
la 10.03.2010, 01:18
mai scria acolo si sa il lasi cu apa fierbinte in el cateva minute atunci cand este nou,am procedat asa si a iesit un miros din el...
la 10.03.2010, 08:03
am ajuns cam tarziu , dar daca mai este eu asvrea 2 de deasupra asa frumos coapte
la 10.03.2010, 11:24
multumesc fetelor!
la 10.03.2010, 11:26
Oana il spal cu apa foarte fierbinte si un pic de otet si frec bine cu un buretete de inox.Apoi las putin apa in el, clatesc si apoi lassa se usuce bine de tot.Smecheria eca dupa ce ai gatit in el si ai servit mancarea sa il golesti imediat si sa-l pui la inmuiat, sa nu il lasi plin pe a doua zi.
la 10.03.2010, 11:28
ela citeste ce am scris la introducere imediat sub poza si o sa vezi cum il pregatesc eu si-ti garantez succesul.
la 10.03.2010, 13:43
Ela, pe mine m-a invatat Buni Cand e vasul nou, il lasi la inmuiat, apoi il ungi bine cu unsoare, ulei, pui apa in el si il bagi la cuptor vreo ora, apoi versi apa si il speli bine. Dupa care il folosesti normal. @Iepuras, am inteles! pi nici eu nu-l las, il spal imediat dupa ce s-a terminat mancarea...dar ramane cu stropi arsi....
la 10.03.2010, 18:07
Oana am citit si ca inainte sa il folosesti prima data sa faci asa cum spui tu
la 10.03.2010, 18:08
ai avatar nou

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking