Desert prajitura savarina

Postat de vio_dreams in Prajituri
9 Iul 2013 | 102902 vizualizari
Desert prajitura savarina

Se fac foarte usor si sunt la fel de bune ca cele de la cofetarie, ba chiar mai bune. Absolut minunate! Am retrait bucuria copilariei!

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 2 oua
  • 3,5 gr drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf sare
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 1 esenta rom
  • Umplutura:
  • 400 ml frisca lichida
  • Topping:
  • 200 gr jeleu visine

Mod de preparare

Aluat: Dizolvam zaharul in laptele caldut. Adaugam ouale batute cu un praf de sare si uleiul. Incorporam apoi faina si drojdia. Omogenizam.

Ungem formele de savarine cu unt apoi le umplem trei sferturi cu aluat. 

Le lasam la dospit 30 minute. Le dam la cuptor pana se rumenesc usor. Scoatem din forme si le lasam sa se raceasca.

Taiem partea crescuta de deasupra ca sa poata sta drepte savarinele. 

Sirop: Fierbem apa cu zaharul, o dam deoparte si adaugam esenta de rom. Lasam sa se raceasca.

Intoarcem savarinele cu fundul in sus si taiem cate un capacel, dar nu de tot. Insiropam bine savarinele una cate una. Le punem la scurs pe un gratar.

Umplutura: Batem frisca cu intaritorul de frisca pana devine ferma. Umplem savarinele cu frisca.

Pentru topping eu am avut niste sirop de visine  pe care l-am dat in cateva clocote pana a devanit ca un jeleu si am decorat savarinele.

Absolut minunate! Am retrait bucuria copilariei!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura savarina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura savarina de casa

Postat de Oana

Desert prajitura savarina de casa

Pregateste mai intai maiaua pentru aluat . Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga zaharul si 2 linguri de faina. Lasa la dospit 10-15 minute. Bate ouale cu un praf de sare, coaja de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2013, 15:48
bune rau
la 09.07.2013, 15:49
la 09.07.2013, 15:50
nu am mai facut demult
la 09.07.2013, 15:59
la 09.07.2013, 16:02
suuuuper!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking