Savoare mediteraneana

Postat de Brindusa in Porc
6 Mai 2010 | 4097 vizualizari
Savoare mediteraneana

Masline,rosii, usturoi, oregano, adica arome mediteraneene intr-o mancarica ce-mi aminteste de vara.

Ingrediente

  • 600 g muschi de porc, taiat bucati nu foarte mari
  • 2 cepe, tocate mic
  • 2 catei de usturoi, tocati mic
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 cutie de rosii decojite, taiate marunt (sau 450 g rosii decojite)
  • 1 pahar vin rosu (cam 200 ml)
  • 1 lingura oregano verde (sau busuioc) tocat fin
  • 1 ardei gras verde, taiat rondele fine
  • 100 g masline verzi umplute cu gogosar, taiate in jumatati
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare, piper dupa gust
  • o cratita care sa intre in cuptor

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 200 C. 

Sigileaza carnea in uleiul fierbinte, pe toate partile, pana are o culoare aurie. Da focul la mediu, adauga ceapa si caleste-o pana se inmoaie (cam 5 min). Pune si usturoiul, caleste-l putin si adauga amidonul. Amesteca bine.

Adauga rosiile, apoi putin cate putin vinul, amestecand din cand in cand. Presara oregano si pune cratita la cuptor la foc mic, cam 1 ora. 

Scoate carnea din cuptor, adauga ardeiul si maslinele si mai lasa pe foc, la flacara mica, cam 30 min, pana ce carnea e foarte moale si se formeaza sosul. Potriveste de sare si piper.

Ca garnitura se poate folosi risotto galben sau orez simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savoare mediteraneana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Brânză feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană

Postat de Bucataras

Brânză feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană

Cum se prepara Brânză feta la cuptor cu măsline, un aperitiv cu savoare mediteraneană: Preîncălziți cuptorul la 200°C. Spălați și tăiați roșiile, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2010, 19:40
la 06.05.2010, 20:03
dupa atatea dulciuri de la mariana,sa trecem si la ceva mai usor
la 06.05.2010, 20:22
ela, stai ca urmeaza si ceva dulce
la 06.05.2010, 20:22
rocsi,
la 06.05.2010, 20:24
iar dulce fetelor fac diabet ca la mancare nu ma omor,dar la dulciuri,nu rezist

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking