Scoici Saint-Jacques bretone

Postat de ctlina in Fructe de mare
13 Mar 2018 | 6179 vizualizari

Este o reteta traditionala din regiunea franceza Bretania. Mie imi plac Scoicile Saint Jacques la nebunie, este un produs fin si nobil - vezi alte retete  aici. Va trebuiesc  Scoici Saint-Jacques proaspete cu tot cu cochilie. La Saint Jacques se deschide scoica folosind un cutit cu lama plata si dura. Pentru a scoate scoica din cochilie, se deschide si se taie carnea cu grija, apoi se pune intr-un bol. Se indeparteaza apoi „sacul negru”. Partea portocalie numita „coral” este comestibila (eu o pastrez, este foarte buna), dar nu este pe gustul tuturor, asa ca se poate scoate, cu tot cu muschiul de care este legata. Spalati cu atentie scoicile curatate, in apa rece si stergeti-le inainte de a le gati. Jumatatile de cochilii se pot refolosi; fiind rezistente la cuptor se pot face aperitive bogate umpland aceste cochilii.  

Inapoi la reteta

Comentarii (11)

la 13.03.2018, 22:21
Nu le am cu chestiile astea de mare in afara de peste... dar apreciez reteta-n sine
la 13.03.2018, 22:36
Specialități mediteraneene...!
la 13.03.2018, 22:54
la 14.03.2018, 00:20
Interesant 😊
la 14.03.2018, 06:24
la 14.03.2018, 08:21
la 14.03.2018, 09:42
eu vreau 2 portii!
la 14.03.2018, 12:05
Eu nu ma am cu asa ceva, dar apreciez reteta!
la 14.03.2018, 18:53
la 15.03.2018, 08:27
o bunatate
la 14.05.2019, 22:22

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking