Ingrediente
- 6 scoici Saint-Jacques proaspete
- 1 ceapa salota
- 1 ceapa alba potrivita
- 500 ml de supa de oase (50 cl de apa fiarta si o lingura de pudra de vitel)
- 200 ml de vin alb sec
- 1 catel de usturoi
- 50 gr de unt
- 1 lingura faina
- 100 ml de smantana
- 2 lg de pesmet
- sare, piper
Mod de preparare
Deschideti, spalati si curatati scoicile de Saint-Jacques.
Pastrati 2 cochilii bine spalate.
Intr-o oala puneti la fiert supa cu vinul alb, timp de 3 minute.
Luati de pe foc si inmuiati scoicile de Saint-Jacques in acest sos timp de 6 - 7 minute. Scurgeti si puneti deoparte scoicile de Saint-Jacques intr-o farfurie- pastrati sosul.
Tocati marunt usturoiul, ceapa alba si ceapa salota.
Intr-o tigaie puneti-le prajit in 30 g de unt.
Presarati faina deasupra, amestecati, adaugati smantana si 4 linguri din sosul pastrat.
Puneti sare, piper si gatiti la foc mic cateva minute.
Incalziti cuptorul la 240°C.
Asezati scoicile de Saint-Jacques in cochiliile goale si spalate. Acoperiti-le bine cu sos, presarati pesmet deasupra si puneti untul ramas taiat bucatele.
Dati la cuptorul incins timp de 5 minute.
Puneti in fiecare farfurie o cocchilie si serviti-le calde cu paine proaspata.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint-Jacques bretone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|