Scovergi

Postat de eumimi in Aperitive / Garnituri
20 Apr 2016 | 4513 vizualizari
Scovergi

Scovergile sunt preferatele mele, mai ales cu smantana sau iaurt sau cu un mujdei de usturoi. Reteta o gasiti si aici - http://noiinbucatarie.ro/

Ingrediente

  • 20 gr drojdie proaspata
  • 200 gr apa
  • 500-550 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Mai intai incalzim putin apa, nu o lasam sa fiarba, decat sa fie calda si dizolvam drojdia in ea.

Cernem faina intr-un bol mare, adaugam sarea si drojdia divolvata in apa. Amestecam bine cu o lingura. Daca mai este nevoie, mai adaugam putina faina.

Framantam pana cand aluatul devine omogen si nu se lipeste de maini.

Se lasa la dospit intr-un loc caldut 20-25 de minute. Formam bilute cat de mari dorim si le asezam pe tocator. Intre timp punem uleiul la incins. Luam cate o biluta de aluat si o intindem cu mana usor pana cand ajunge la dimensiunea dorita de noi,ii facem o gaura in mijloc si o prajim pe ambele parti in ulei.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Scovergi reteta clasica

Postat de merisor67

Scovergi reteta clasica

Preparăm apoi maiaua. Într-un bol, frecăm drojdia cu zahărul până se lichefiază, apoi adaugăm 150 ml apă călduță, omogenizăm, adăugăm o mână de făină și...

Citeste continuarea

Aperitiv scovergi

Postat de gicuta69

Aperitiv scovergi

Drojdia se pune la inmuiat in putina apa calduta. Intr-un castron mare cernem faina si facem o adancitura in mijloc. Adaugam zaharul, sarea, untura (ulei) si drojdia inmuiata. Incepem sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2016, 22:09
la 20.04.2016, 22:19
Bune!
la 20.04.2016, 22:20
la 20.04.2016, 22:26
la 20.04.2016, 22:38
Bune,bune!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking